Το μαρτύριο του Ενκούκου δεν έχει τέλος: Τραυματίστηκε ξανά και μένει εκτός για 3-4 εβδομάδες

Κρίστοφερ Ενκουκού

i

©printscreen

Το μαρτύριο του Ενκούκου δεν έχει τέλος: Τραυματίστηκε ξανά και μένει εκτός για 3-4 εβδομάδες

Κώστας Τόπας 15:38 - 27.02.2024

Το μαρτύριο για τον Κρίστοφερ Ενκούκου δεν έχει τελειωμό. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, δεν έχει βρει τα πατήματά του παρά τα 60 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του, ενώ βρίσκεται ξανά στα «πιτς» μετά από νέο τραυματισμό.

Στην Τσέλσι χάρηκαν πολύ όταν κατάφεραν να αποκτήσουν τον Κριστοφέρ Ενκούκου για 60 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που επιλέχθηκε για να κάνει τη διαφορά στο πολλά υποσχόμενο έργο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ενδεχομένως θα περίμεναν άπαντες στο λονδρέζικο κλαμπ. Ο Ενκούκου έχει περάσει περισσότερο χρόνο στο ιατρείο παρά στο γήπεδο και ο Αργεντινός προπονητής δεν έχει βρει ακόμα το κλειδί για να χτίσει την ομάδα που φιλοδοξεί να γίνει, ακόμα πολύ μακριά από τους στόχους που τέθηκαν στην αρχή της σεζόν.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από τη Λειψία εκεί όπου πέρασε τέσσερις σεζόν. Τις δύο τελευταίες χρονιές του στην Bundesliga σημείωσε 20 γκολ σε 34 αγώνες και 16 σε 25 ματς. Νούμερα πολύ μακριά από τις τρέχουσες στην ομάδα του Λονδίνου, που εμποδίζεται από τραυματισμούς. Μετά βίας κατάφερε να συμμετάσχει σε δέκα παιχνίδια μέχρι στιγμής φέτος, στα οποία έχει συνεισφέρει δύο γκολ. 

Η χρηματιστηριακή του αξία εξακολουθεί να είναι περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ακόμα δεν έχει φανεί κανένα ίχνος αυτού του ποδοσφαιριστή που ερωτεύτηκε στη Γερμανία. Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ακόμα δεν γνωρίζουν ότι έχουν μεγάλο ταλέντο στην ομάδα. Ένας τύπος στον οποίο δίνεις την μπάλα και κοιτάζει στα μάτια τους αντιπάλους του με το χαρακτηριστικό χαμόγελο, αυτό που σου λέει ότι από αριστερά ή από δεξιά θα σου κάνει τη ζημιά. Οι αμυντικοί το ξέρουν, αλλά δεν μπορούν να το αποφύγουν.

Το μαρτύριο με τους τραυματισμούς

O Ενκούκου τραυματίστηκε στην προετοιμασία και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για έναν τραυματισμό στο γόνατο που τον κράτησε εκτός μέχρι τη 18η αγωνιστική, στην οποία έπαιξε τα πρώτα του λεπτά στην ήττα από τη Γουλβς. Δύο μέρες αργότερα έχασε αρκετά παιχνίδια κυπέλλου και μερικά στο πρωτάθλημα λόγω προβλημάτων στο ισχίο.

Και τώρα μετά την ήττα στον τελικό του Καραμπάο από τη Λίβερπουλ στην παράταση (1-0) είναι και πάλι στα «πιτς». Έτσι το εξήγησε ο Ποτσετίνο: «Χθες μάθαμε ότι ο Ενκούκο τραυματίστηκε, αλλά δεν ξέρουμε πότε τραυματίστηκε. Θα μείνει εκτός για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, πιστεύουμε. Είναι μια δύσκολη στιγμή για εκείνον».