Τα «μωρά» του Κλοπ είναι ήδη διψασμένα για τίτλους

Λίβερπουλ

i

©Liverpool FC

Τα «μωρά» του Κλοπ είναι ήδη διψασμένα για τίτλους

Κώστας Τόπας 14:17 - 27.02.2024

Η Λίβερπουλ κέρδισε την Τσέλσι στον τελικό του Carabao Cup με αρκετούς έφηβους στο ρόστερ της και ο Γιούργκεν Κλοπ καρπώνεται τα οφέλη από τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του συλλόγου.

Ο Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε έναν από τους πιο επικούς τίτλους της καριέρας του, τον πρώτο στην αποχαιρετιστήρια σεζόν του με τη Λίβερπουλ, χάρη στην ουσιαστική απόδοση των νεαρών παικτών εν μέσω της κρίσης τραυματισμών. Αν και ήταν ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ, αρχηγός της Λίβερπουλ και απόλυτος ηγέτης της ομάδας του, που χάρισε τη νίκη στους Reds στο τελευταίο λεπτό της παράτασης επί της Τσέλσι με 1-0, μετά από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα, το 10ο Carabao Cup στην ιστορία της ομάδας, ο σύλλογος με τα περισσότερα Λιγκ Καπ στην ιστορία, δεν θα ήταν εφικτός αν δεν υπήρχε το «νέο αίμα».

«Στα 20 και πλέον χρόνια μου, αυτό είναι εύκολα το πιο ιδιαίτερο τρόπαιο που έχω κερδίσει ποτέ . Είναι απολύτως εξαιρετικό. Ήμουν περήφανος για την ακαδημία μας, ήμουν περήφανος για τους προπονητές μου, ήμουν περήφανος για τόσα πράγματα... Έλεγα, «Θεέ μου, τι συμβαίνει; Ήταν πραγματικά συντριπτικό. Δεν είχε καμία σχέση με το πιθανό τελευταίο παιχνίδι μου στο Γουέμπλεϊ. Ελεγξα. Καμία σχέση με αυτό.

Ήταν πραγματικά λόγω του πώς συνέβαλαν όλοι. Δείτε τα πρόσωπα των παιδιών μετά το παιχνίδι. Ο Τζέιντεν Ντανς για παράδειγμα. Μπορείς να δημιουργήσεις, στο ποδόσφαιρο, ιστορίες που κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ; Είναι πολύ δύσκολο, γιατί αυτό έχει ξαναγίνει, το κέρδισαν τότε, το έκαναν εκεί. Αυτό, απόψε, αν βρεις την ίδια ιστορία με νέους παίκτες που βγαίνουν απέναντι σε μια κορυφαία, κορυφαία, κορυφαία ομάδα και κερδίζουν ακόμα... Δεν το έχω ακούσει ποτέ», είπε ο Γερμανός σε συνέντευξη Τύπου.

Οποιοσδήποτε άλλος προπονητής, δεδομένων των απουσιών με τις οποίες έφτασε η Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ, περισσότερο παρόμοιο με μια αναφορά πολέμου παρά με μια λίστα θυμάτων, θα είχε καταφύγει στους τραυματισμούς ως την τέλεια δικαιολογία. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Γιούργκεν Κλοπ. Η Λίβερπουλ έπαιξε στον τελικό του Carabao Cup χωρίς τους Μοχάμεντ Σαλάχ, Ντάργουιν Νιούνιες, Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, Ντομινίκ Σζομποσλάι, Ντιόγκο Ζότα, Ζόελ Μάτιπ, Τιάγκο Αλκάνταρα και Άλισον. Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, ένα σκληρό τάκλιν του Μόισες Καϊσέδο ανάγκασε τον Ράιαν Χράφενμπερχ να αποχωρήσει από το ματς, με φορείο 25 λεπτά μετά τη σέντρα.

«Τα νεαρά παιδιά κόντρα στους μπλε χαμένους δισεκατομμυρίων λιρών»

Αλλά τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να εμποδίσει τους «Reds» να γράψουν ιστορία στο Γουέμπλεϊ, με μια ομάδα γεμάτη «παιδιά», όπως αποκάλεσε ο Γκάρι Νέβιλ τους νεαρούς παίκτες της Λίβερπουλ στη διάσημη πλέον φράση του κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του τελικού στο Sky Sports: «Είναι τα παιδιά του Γιούργκεν Κλοπ ενάντια στους μπλε ηττημένους των δισεκατομμυρίων λιρών» Και ο πρώην Άγγλος παίκτης είχε δίκιο, καθώς η Λίβερπουλ κατέληξε να παίζει στην παράταση με αρκετά νεαρά παιδιά στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως αναφέρει η Opta , «Ο Τζέιντεν Ντανς (18 ετών), ο Μπόμπι Κλαρκ (19) και ο Τζέιμς ΜακΚόνελ (19) έπαιξαν σε αυτόν τον τελικό με τη Λίβερπουλ, την ομάδα με τους περισσότερους έφηβους σε τελικό League Cup από την Άρσεναλ το 2007». Οι εννέα επεμβάσεις του Κουίβιν Κέλεχερ και τα 2,95 αναμενόμενα γκολ που αποφεύχθηκε, επέτρεψαν στη Λίβερπουλ να γίνει πρωταθλήτρια του Carabao Cup. Ρεσιτάλ παρεμβάσεων, ιδιαίτερα των Κόουλ Πάλμερ και Κόνορ Γκάλαχερ, που έκανε τους «Reds» να ξεχάσουν τον τραυματισμό της Άλισον Μπέκερ.

Ο 25χρονος Ιρλανδός τερματοφύλακας, ο οποίος ξεκίνησε και τον τελικό του Λιγκ Καπ που κέρδισε την Τσέλσι πριν από δύο σεζόν, κράτησε για άλλη μια φορά ανέπαφη την εστία του απέναντι στους Λονδρέζους. Όπως το αποκάλεσε ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στα κοινωνικά του δίκτυα, μια «εγχώρια» ομάδα για τους επόμενους αιώνες.

Ο δάσκαλος Κλοπ

Ο Κλοπ έχει ενσωματώσει πλήρως την ακαδημία στην πρώτη ομάδα και τους βάζει να διδάξουν στα παιδιά του πώς ακριβώς θέλει να παίζει η Λίβερπουλ. Αυτό βοηθά στη μετάβασή τους στην πρώτη ομάδα όταν ανεβαίνουν και ξέρουν πώς θέλει ο Γερμανός τεχνικός να αποδώσουν. Ενα τρανό παράδειγμα προς μίμηση είναι ο 16χρονος, Τρέι Νιόνι. Ο μέσος υπέγραψε από τη Λέστερ το καλοκαίρι και ήταν στον πάγκο της Μπρέντφορντ. Έχει ανέβει γρήγορα μέσω των Under-18s στην Under-21s και τώρα χτυπά δυνατά την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Έπειτα, υπάρχει ο 18χρονος Μπεν Ντόακ, ο οποίος υπέγραψε από τη Σέλτικ και που έχει ήδη κάνει 10 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα. Υπάρχει πραγματικός ενθουσιασμός στο Άνφιλντ με τα νεαρά αυτά παιδιά που είναι στα σκαριά για να γίνουν οι μεγάλοι ήρωες της αυριανής Λίβερπουλ.

Ο αμυντικός Όουεν Μπεκ, 21 ετών, έχει εντυπωσιάσε επίσηςι ως δανεικός στη Νταντί και έχει κάνει 27 εμφανίσεις για την ομάδα της Σκωτίας. Ο Λιούις Κούμας, 18 ετών, ο οποίος ήταν αναπληρωματικός στο Γουέμπλεϊ, δεν έχει κάνει ακόμη το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, αλλά φαίνεται μόνο θέμα χρόνου για τον νεαρό επιθετικό.

Βέβαια, δεν θα τα καταφέρουν όλοι αυτοί οι παίκτες στο Άνφιλντ, ίσως μόνο λίγοι, αλλά η Λίβερπουλ μπορεί ακόμα να ανυπομονεί να βγάλει δεκάδες εκατομμύρια στη μεταγραφική αγορά από αυτούς επειδή είχε τη σωστή εκπαίδευση ως κλαμπ.