Έντσο Φερνάντες: Το γκολ, ο πανηγυρισμός της... παραμονής και η αγκαλιά με τον Σμιντ (vid)
i

Φερνάντες-Σμίντ/©Twitter

Έντσο Φερνάντες: Το γκολ, ο πανηγυρισμός της... παραμονής και η αγκαλιά με τον Σμιντ (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:00 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η ηρεμία επέστρεψε στην Μπενφίκα μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Η κόντρα του Έντσο Φερνάντες με τον προπονητή του Ρότζερ Σμίντ έλαβε τέλος. Φρόντισαν να το δείξουν στην εκτός έδρας αναμέτρηση του κυπέλλου με τη Βαρζίμ, στην οποία οι «αετοί» της Λισαβόνας επικράτησαν με σκορ 2-0 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Ο Φερνάντες επέστρεψε στο βασικό σχήμα της ομάδας του και σημείωσε το δεύτερο γκολ στο 78ο λεπτό. Σημασία όμως έχει τι έγινε ακριβώς μετά. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή στράφηκε προς τους οπαδούς και έστειλε μήνυμα αναφορικά με την υπόθεση της παραμονής του στην ομάδα και το ενδεχόμενο μετακίνησης του στην Τσέλσι.   

Μήνυμα όμως έστειλε και ο Ρότζερ Σμίντ. Ο Γερμανός τεχνικός έσπευσε να αγκαλιάσει τον Φερνάντες, επουλώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο τις πληγές που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη αντιπαράθεση τους. 

Μετά ο Σμίντ δήλωσε τα εξής: «Ποτέ δεν αμφέβαλα για τη συμπεριφορά ή την προσωπικότητα του Έντσο, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και λατρεύει να παίζει για την Μπενφίκα. Η επιστροφή του ήταν πολύ σημαντική και τώρα μπορεί να επικεντρωθεί ξανά στο να παίζει μόνο ποδόσφαιρο. Ήταν ένα εξαιρετικό γκολ σε αυτό το παιχνίδι.»