ΕΠΟ για συνάντηση με Βρούτση, UEFA, FIFA και Stoiximan Super League: «Δεν θα αποκαλύψουμε το περιεχόμενο της συζήτησης»

Συνάντηση Γιάννη Βρούτση με εκπροσώπους των UEFA, FIFA, ΕΠΟ και Stoiximan Super League

ΕΠΟ για συνάντηση με Βρούτση, UEFA, FIFA και Stoiximan Super League: «Δεν θα αποκαλύψουμε το περιεχόμενο της συζήτησης»

Στέλιος Βαρδάκης 13:08 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 23.03.2024

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που υπάρχουν σχετικά με τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της, με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και με εκπροσώπους των UEFA, FIFA και της Stoiximan Super League.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, είχε συνάντηση την Παρασκευή (22.03) με εκπροσώπους της ΕΠΟ και της Stoiximan Super League αλλά και των UEFA, FIFA.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έδωσαν το «παρών» οι Nodar Akhalkatsi, Rolf Tanner, Luca Nicola, Dr. Yann Hafner και Μάριος Γεωργίου, οι οποίο βρέθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο του αγώνα Ελλάδα - Καζακστάν.

Οι αξιωματούχοι των FIFA και UEFA συνοδεύονταν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, τον εκτελεστικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Ιάκοβο Φιλιππούση, αλλά και τον πρόεδρο της Stoiximan Super League, Μηνά Λυσσάνδρου.

Η συνάντηση ουσιαστικά είχε χαρακτήρα γνωριμίας μεταξύ των παρευρισκόμενων ενώ όπως ενημέρωσε η ίδια η ΕΠΟ, υπάρχει η επιθυμία μεταξύ όλων των Ομοσπονδιών για εποικοδομητική συνεννόηση και η διάθεση συνεχούς συνεργασίας για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Ωστόσο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, έσπευσε να ενημερώσει πως ότι ειπώθηκε σε αυτή τη συνάντηση δεν θα αποκαλυφθεί προς το παρόν και πως όποια δημοσιεύματα αναφέρουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων είναι αναληθή.

Ο Γ. Βρούτσης στο Sportal: «Η Πολιτεία δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ – Μπαίνουμε μόνο στο κομμάτι της ασφάλειας του πολίτη» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:42 - 23.02.2024

Ο Γ. Βρούτσης στο Sportal: «Η Πολιτεία δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ – Μπαίνουμε μόνο στο κομμάτι της ασφάλειας του πολίτη» (vid)

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, κλήθηκε να απαντήσει σε όσους κάνουν λόγο πως η Πολιτεία παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, με αφορμή την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, προλαβαίνοντας και τις εξελίξεις αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη της UEFA στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Δημοσιεύματα που σχετίζονται με τα όσα συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ και Super League 1 με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Η ΕΠΟ σεβόμενη τα συμφωνηθέντα δεν πρόκειται προς το παρόν να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής. Αν, ωστόσο, η διασπορά των ψευδών ειδήσεων συνεχιστεί η στάση μας υποχρεωτικά θα διαφοροποιηθεί».

Μυθικό πριμ 4,5 εκατ. ευρώ στους διεθνείς δίνει η ΕΠΟ για πρόκριση στο Euro

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει στους ποδοσφαιριστές το μισό ποσό από το πριμ που θα εισπράξει από την UEFA, σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί στα τελικά του Euro. Το ποσό που θα πάρει η ομοσπονδία ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες διεθνείς θα μοιραστούν 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

«Κατά τη συνάντηση των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος ανέφερε ότι όπως και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση του Nations League, έτσι και στην περίπτωση πρόκρισης στο EURO 2024, οι παίκτες της Εθνικής θα λάβουν πριμ. Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ΕΠΟ από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.