Ο Τσέφεριν ευχαρίστησε με επιστολή τον Μπαλτάκο και την ΕΠΟ για τη βοήθεια στις πλημμύρες της Σλοβενίας

Τσέφεριν - Μπαλτάκος

i

©intime

Ο Τσέφεριν ευχαρίστησε με επιστολή τον Μπαλτάκο και την ΕΠΟ για τη βοήθεια στις πλημμύρες της Σλοβενίας

Sportal newsroom 14:08 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 02.10.2023

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Σλοβενία που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, η UEFA διοργάνωσε στις 15/9 αγώνα παλαίμαχων στη Λιουμπλιάνα. Σκοπός του αγώνα ήταν τα έσοδα να διατεθούν για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών.

Η Σλοβενία όπως και η χώρα μας έχει δοκιμαστεί από φονικές πλημμύρες το τελευταίο διάστημα και το ποδόσφαιρο κάνει ότι μπορεί για να μετριάσει τον πόνο όσο αυτό είναι δυνατό, όσων έχουν πληγεί. 

Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Σλοβενίας, η οποία τον Αύγουστο δοκιμάστηκε από πλημμύρες που προκάλεσαν τον θάνατο σε 7 ανθρώπους. Η UEFA και ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν, που θυμίζουμε ότι έχει καταγωγή από τη Σλοβενία, διοργάνωσε στις 15 Σεπτεμβρίου αγώνα παλαίμαχων στη Λιουμπλιάνα με στόχο να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν στην ανακούφιση των πλημμυροπαθών.

Καλεσμένος σε αυτό το φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιχνίδι ήταν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, η δε ΕΠΟ με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής είχε συμβάλει οικονομικά στην ανακούφιση των πληγέντων.

Προκειμένου να ευχαριστήσει τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο πρόεδρος της UEFA έστειλε ευχαριστήρια επιστολή:

«Γράφω για να σου εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου για την ανεκτίμητη συνεισφορά σας στην πρόσφατη εκδήλωση φιλανθρωπίας για τα θύματα των πλημμυρών στην Σλοβενία.

Η εκδήλωση αυτή ήταν απόλυτα επιτυχής, χάρις στην ακλόνητη υποστήριξη και συμμετοχή ανθρώπων σαν και εσένα. Η δέσμευση σου για θετική συμβολή στην ζωή εκείνων που επηρεάστηκαν από την καταστροφική φυσική καταστροφή έχει αφήσει διαρκή θετική εντύπωση τόσο στην εκδήλωση όσο και στην κοινωνία.

Η οικονομική σας συνεισφορά έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συγκέντρωση των άκρως αναγκαίων πόρων για τον σκοπό που προαναφέρθηκε. Χάρη στην υποστήριξη σας, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε άμεση ανακούφιση στους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Είναι σχεδόν μαγικό να είναι κανείς μάρτυρας της δύναμης που έχει η κοινωνία μας όταν συνασπιζόμαστε για έναν κοινό σκοπό. Η ανιδιοτέλεια και η επιθυμία να μας συνδράμεις δίνουν το παράδειγμα ενός πραγματικού πνεύματος ανθρωπιάς.

Για μία ακόμα φορά σε ευχαριστώ για την απίστευτη υποστήριξη και γενναιοδωρία».

Η πρωτότυπη επιστολή του κ. Τσέφεριν: