Η Γερμανία στηρίζει την απόφαση της UEFA να επαναφέρει τις ομάδες νέων της Ρωσίας στις διοργανώσεις της

Τσέφεριν - Ρουμενίγκε

Η Γερμανία στηρίζει την απόφαση της UEFA να επαναφέρει τις ομάδες νέων της Ρωσίας στις διοργανώσεις της

Sportal newsroom 15:32 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 30.09.2023

Η απόφαση της UEFA να επαναφέρει στις διοργανώσεις της τις ομάδες νέων της Ρωσίας έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την στηρίζει.

Η UEFA έλαβε μια απόφασή που εξέπληξε πολλούς , αφού ανακοίνωσε την επιστροφή των ομάδων νέων της Ρωσίας στις διεθνείς διοργανώσεις, θέτοντας ως βασικό επιχείρημα της συγκεκριμένης απόφασης, το γεγονός ότι «τα νέα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα». Επίσης οι ομάδες της δεν θα αγωνιστούν υπό την ρωσική σημαία. 

Η Γερμανία στην ψηφοφορία που έγινε τάχθηκε υπέρ της απόφασης αυτής. 

Ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε επίσης ψήφισε υπέρ της απόφασης αυτής λέγοντας: «Τα παιδία είναι θύματα αυτού του πολέμου και δεν πρέπει να τιμωρηθούν και άλλο».

Ο αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γερμανίας και CEO της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε σε δηλώσεις που έκανε μετά την απόφαση αυτή είπε: «Αυτό δεν μετριάζει την αρνητική μας στάση για τη Ρωσία, το αντίθετο, οι ομάδες των ενηλίκων παραμένουν αποκλεισμένες. Αυτό έχει να κάνει με τα παιδία που έχουν μπλεχτεί στον πόλεμο και των οποίων οι ζωές δεν έχουν διαμορφωθεί από πολιτικές πεποιθήσεις».

Ζητά εξηγήσεις η Ουκρανία για την απόφαση της UEFA για τις μικρές ομάδες της Ρωσίας
EURO

15:40 - 27.09.2023

Ζητά εξηγήσεις η Ουκρανία για την απόφαση της UEFA για τις μικρές ομάδες της Ρωσίας

Η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με μία ανακοίνωση έδειξε την αγανάκτησή της και την πλήρη αντίθεσή της για την επιστροφή των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA μέσω της εθνικής ομάδας Κ17.

Πάντως δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η Γερμανία θα δεχτεί να αγωνιστεί με τις ομάδες νέων της Ρωσίας. Κάτι πού ήδη πολλές χώρες έχουν αρνηθεί. Συγκεκριμένα έως τώρα Αγγλία, Πολωνία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λετονία και Λιθουανία έχουν ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να αγωνιστούν με τη Ρωσία.