Ζητά εξηγήσεις η Ουκρανία για την απόφαση της UEFA για τις μικρές ομάδες της Ρωσίας
i

©intime

Ζητά εξηγήσεις η Ουκρανία για την απόφαση της UEFA για τις μικρές ομάδες της Ρωσίας

Δημήτρης Χούπης 15:40 - 27.09.2023

Η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με μία ανακοίνωση έδειξε την αγανάκτησή της και την πλήρη αντίθεσή της για την επιστροφή των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA μέσω της εθνικής ομάδας Κ17.

Εδώ και ενάμισι χρόνο ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας συνεχίζεται. Όπως είναι λογικό αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστο τον αθλητισμό και στις δύο χώρες. Από τη μία οι ουκρανικές ομάδες τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, παίζουν στις δύο χώρες, από την άλλη η Ρωσία έχει αποκλειστεί από παντού. 

Ωστόσο με ανακοίνωσή της η UEFA έκανε γνωστό πως θα επιτρέψει στις ρωσικές ομάδες Κ17 να συμμετάσχουν κανονικά στις διεθνείς διοργανώσεις. Οι αγώνες των ομάδων θα γίνονται εκτός της Ρωσίας, όπως και για της Ουκρανίας, ενώ δεν θα υπάρχει σημαία, ανάκρουση ύμνου και η εθνική στολή

Αυτή η απόφαση όμως έφερε σφοδρές αντιδράσεις από την Ουκρανία, η οποία ζητά εξηγήσεις από την UEFA. Μέσω ανακοίνωσή της λοιπόν, η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καταδίκασε την απόφαση, λέγοντας πως οι κυρώσεις των ρωσικών ομάδων πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να παίξει ενάντια σε αυτές. 

Βαριά τιμωρία από την UEFA στην Ρουμανία για τα πανό κόντρα στο Κόσοβο με πολιτικό μήνυμα (vids)
EURO

13:58 - 13.09.2023

Βαριά τιμωρία από την UEFA στην Ρουμανία για τα πανό κόντρα στο Κόσοβο με πολιτικό μήνυμα (vids)

Η Ρουμανία είναι εκτεθειμένη σε σκληρές κυρώσεις από την UEFA μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με το Κόσοβο. Από κεκλεισμένων των θυρών μέχρι να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά και να δεχθεί βαρύ πρόστιμο.

Την ίδια ώρα προέτρεψε άλλα μέλη της UEFA να πράξουν το ίδιο, με την Πολωνία μέχρι στιγμής να είναι η μόνη που έχει αντιδράσει. Μάλιστα προχώρησε στην ίδια απόφαση με την Ουκρανία, όπως ανέφερε ο  πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter.