Επίσημο: Ο Νάγκελσμαν είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Γερμανίας

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

i

Γιούλιαν Νάγκελσμαν/©Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Ideal Images

Επίσημο: Ο Νάγκελσμαν είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Γερμανίας

Ιάσονας Τσίλης 13:05 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 22.09.2023

Την τεχνική ηγεσίας της εθνικής Γερμανίας αναλαμβάνει ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, με τον πρώην προπονητή της Μπάγερν να καταφέρνει τελικά να σπάσει το συμβόλαιο του με τους Βαυαρούς και να είναι έτοιμος να αφοσιωθεί στα νέα του καθήκοντα.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, πρώην προπονητής των Μπάγερν, Λειψίας και Χόφενχαϊμ, ήταν εδώ και μέρες το φαβορί της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας (DFB) για να γίνει ο νέος τεχνικός των «πάντσερ», αντικαθιστώντας τον Χάνσι Φλικ, ο οποίος απολύθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Το ζήτημα που έπρεπε να επιλυθεί για να αναλάβει τα ηνία της Γερμανίας ο Νάγκελσμαν ήταν κυρίως οικονομικό. Ο 36χρονος τεχνικός σταμάτησε να προπονεί την Μπάγερν στις 24 Μαρτίου 2022, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Τόμας Τούχελ, αλλά εξακολουθούσε να έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο του Μονάχου, μέχρι το 2026. Αρχικά ειπώθηκε ότι ένα εμπόδιο για την υπογραφή του ως προπονητής της Γερμανίας θα ήταν ότι η Μπάγερν θα απαιτούσε αποζημίωση.

Οι δύο πλευρές ωστόσο, κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή και έτσι ο Νάγκελσμαν θα είναι ο αντικαταστάτης του Χάνσι Φλικ. Αναλαμβάνει την ομάδα σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο, στην οποία βρίσκεται σε πολύ κακή φόρμα. Πρώτος του στόχος φυσικά, το EURO το ερχόμενο καλοκαίρι, στο οποίο θα προσπαθήσει να επαναφέρει τη Γερμανία στις επιτυχίες, μετά από τρεις σερί απογοητευτικές πορείες σε μεγάλες διοργανώσεις.

Τα βρήκε με την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν κι αναλαμβάνει την Γερμανία
EURO

13:24 - 19.09.2023

Τα βρήκε με την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν κι αναλαμβάνει την Γερμανία

Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν προκειμένου ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Γερμανίας, με την Μπάγερν Μονάχου να είναι έτοιμη να «σπάσει» το συμβόλαιο με τον 36χρονο τεχνικό.

Αποκλεισμός από τους ομίλους στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα και στους 16 στο EURO 2020, ο απολογισμός για τη Γερμανία στα πιο πρόσφατα μεγάλα ραντεβού. Μένει να φανεί αν ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν θα μπορέσει να την ξαναβάλει στο... σωστό δρόμο.