Τα βρήκε με την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν κι αναλαμβάνει την Γερμανία

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

i

Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Τα βρήκε με την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν κι αναλαμβάνει την Γερμανία

Κώστας Τόπας 13:24 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 19.09.2023

Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν προκειμένου ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Γερμανίας, με την Μπάγερν Μονάχου να είναι έτοιμη να «σπάσει» το συμβόλαιο με τον 36χρονο τεχνικό.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, πρώην προπονητής των Μπάγερν, Λειψίας και Χόφενχαϊμ, ήταν εδώ και μέρες το φαβορί της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας (DFB) για να γίνει ο νέος τεχνικός των «πάντσερ», αντικαθιστώντας τον Χάνσι Φλικ, ο οποίος απολύθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Το ζήτημα που έπρεπε να επιλυθεί για να αναλάβει τα ηνία της Γερμανίας ο Νάγκελσμαν ήταν κυρίως οικονομικό. Ο 36χρονος τεχνικός σταμάτησε να προπονεί την Μπάγερν στις 24 Μαρτίου 2022, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Τόμας Τούχελ, αλλά εξακολουθούσε να έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο του Μονάχου, μέχρι το 2026. Αρχικά ειπώθηκε ότι ένα εμπόδιο για την υπογραφή του ως προπονητής της Γερμανίας θα ήταν ότι η Μπάγερν θα απαιτούσε αποζημίωση.

Ωστόσο, η γερμανική Ομοσπονδία είναι τώρα κοντά στην ολοκλήρωση της επίσημης συμφωνίας για τον διορισμό του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ως νέου προπονητή της εθνικής ομάδας. Απομένουν λεπτομέρειες για τον μισθό του κι έπειτα θα πέσουν οι υπογραφές με στόχο το EURO2024 το οποίο και θα διεξαχθεί στην έδρα τους. Ολα αυτά τη στιγμή που η Μπάγερν έδωσε τη συγκατάθεσή της και θα «σπάσει» το συμβόλαιο με τον νεαρό προπονητή.

Ο Τσάμπι Αλόνσο δημιούργησε μια έκδοση της Λεβερκούζεν που κάνει την Μπάγερν να τρέμει (vids)
BUNDESLIGA

11:43 - 15.09.2023

Ο Τσάμπι Αλόνσο δημιούργησε μια έκδοση της Λεβερκούζεν που κάνει την Μπάγερν να τρέμει (vids)

Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Λεβερκούζεν ο Τσάμπι Αλόνσο, οι οπαδοί πίνουν νερό στο όνομά του. Οι νέοι κι εντυπωσιακοί αριθμοί δίνουν το δικαίωμα στον Ισπανό προπονητή να είναι περήφανος για τη δουλειά του. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου δείχνει τις προπονητικές του αρετές σε μια ομάδα που ψάχνει να βρει την ταυτότητά της και ο Αλόνσο είναι σε θέση να της τη δώσει.

Οι Βαυαροί είχαν συμφωνήσει να τον πληρώνουν με ένα ποσό κοντά στα εννέα εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή προέβλεπε το συμβόλαιο που υπέγραψε το 2021, ενώ υπενθυμίζεται ότι από το deal οι Βαυαροί δεν θα λάβουν κάποιο χρηματικό ποσό, καθώς ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή πως η ρήτρα ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ ισχύει για όλες τις ομάδες πλην της εθνικής Γερμανίας.