ΕΠΟ για τις ευρωπαϊκές προκρίσεις του Big-4: «Ευχόμαστε αντίστοιχες επιτυχίες στους αγώνες που ακολουθούν»

Τάκης Μπαλτάκος

i

© Intime

ΕΠΟ για τις ευρωπαϊκές προκρίσεις του Big-4: «Ευχόμαστε αντίστοιχες επιτυχίες στους αγώνες που ακολουθούν»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:35 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 21.08.2023

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ θέλησε να δώσει συγχαρητήρια στις ομάδες του Big-4, οι οποίες πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν τις επιτυχίες στην Ευρώπη, με το Big-4 του πρωταθλήματος να προκρίνεται στα play offs των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Με αφορμή αυτές τις εξαιρετικές επιδόσεις, η ΕΠΟ έσπευσε με ανακοίνωσή της να δώσει συγχαρητήρια. 

Συγκεκριμένα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός «πέταξαν» έξω τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μαρσέιγ αντίστοιχα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και πλέον έχουν φτάσει ένα βήμα πριν τους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση κόντρα στην Γκενκ χάρη στο γκολ του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις στη ρεβάνς του Βελγίου (1-1), με αποτέλεσμα να... πετάξει για τα play offs του Europa League. Τέλος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 της Χάιντουκ στη ρεβάνς της Τούμπας και μετά το 0-0 στο Σπλιτ, πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

«H ΕΠΟ χαιρετίζει τις προκρίσεις της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις της UEFA στις οποίες μετέχουν και εύχεται αντίστοιχες και ανώτερες επιτυχίες στους αγώνες που ακολουθούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική ομάδα που γνώρισε τον αποκλεισμό, ήταν ο Άρης. Το σύνολο του Τόλη Τερζή παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικό κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου, ενώ στο πρώτο ματς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάλμα. Ωστόσο στη ρεβάνς, οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, με αποτέλεσμα να «αυτοκτονήσουν».