Απίστευτο κι όμως αληθινό – Η Αϊντχόφεν έριξε πεντάρα με ανατροπή στον Άγιαξ και τον έστειλε στον πάτο της βαθμολογίας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό – Η Αϊντχόφεν έριξε πεντάρα με ανατροπή στον Άγιαξ και τον έστειλε στον πάτο της βαθμολογίας!

Γιώργος Σακελλαρίου 17:32 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 29.10.2023

Ο Άγιαξ ήταν μπροστά με 2-1 στο ημίχρονο στο ντέρμπι με την Αϊντχόφεν, αλλά ηττήθηκε και πλέον ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League είναι ουραγός.

Τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του διανύει ο Άγιαξ.

Η ομάδα του Άμστερνταμ φιλοξενήθηκε από την Αϊντχόφεν στο ντέρμπι της δέκατης αγωνιστικής της Eredivisie και ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η PSV και ο Λοζάνο έκαναν ό,τι ήθελαν, επικράτησαν με 5-2 και πλέον ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League είναι τελευταίος στη βαθμολογία με 25 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν!

Φουριόζος ο Άγιαξ

Ο αντίπαλος της Ένωσης μπήκε με απίστευτο πάθος κι ένταση στο ματς. Στο 2’ ο Μπρόμπεϊ νικήθηκε από τον Μπενίτεζ, αλλά στο 10’ κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Φαν ντεν Μπούμεν με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 και στο 14’ οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα σημαντική ευκαιρία με τον Μπρόμπεϊ.

Σ’ εκείνο το σημείο η Αϊντχόφεν «ξύπνησε» και στο 21’ ο Λοζάνο ισοφάρισε το ντέρμπι. Στο 40’ ο Άγιαξ, όμως, κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ. Ο Μπρόμπεϊ, αφού έχασε νωρίτερα σημαντικές ευκαιρίες, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια του Ραμάλο για το 1-2.

Σαρωτική η Αϊντχόφεν

Το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο του Άγιαξ την τρέχουσα σεζόν, αλλά στο δεύτερο εξαφανίστηκε και η PSV έκανε πάρτι.

Στο 49’ ο Λουκ ντε Γιονγκ έκανε το 2-2 και στο 52’ ο Σαϊμπάρι ολοκλήρωσε την ανατροπή, σημειώνοντας το 3-2. Στο 58’ οι Σούταλο, Φαν ντεν Μπούμεν δεν κατάφεραν να σκοράρουν για το 3-3 και στο 60’ ήρθε και τέταρτο χτύπημα για την ομάδα του Άμστερνταμ. Από ασίστ του Μπακαγιόκο ο τρομερός Λοζάνο πέτυχε το 4-2 και στο 72’ ο τελευταίος πέτυχε χατ τρικ κι έγραψε το 5-2.

Αρνητικό ρεκόρ

Η ομάδα του Άμστερνταμ με τη σημερινή πεντάρα κατάγραψε κι αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της, αφού έχει πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα! Και συγκεκριμένα από Φέγενορντ, Αϊντχόφεν, Άλκμααρ, Τβέντε, Ουτρέχτη. Σ' αυτά τα πέντε ματς, μάλιστα, ο Άγιαξ έχει δεχθεί 18 γκολ!

Το απόλυτο

Η PSV, παράλληλα, στην 67χρονη ιστορία της Eredivisie είναι ο μοναδικός σύλλογος που πέτυχε το απόλυτο στις πρώτες δέκα αγωνιστικές. Δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς.

Αϊντχόφεν: Μπενίτεζ, Τέζε, Ραμάλο, Μποσκάλι, Ντεστ, Σούτεν, Τίλμαν (46’ Τιλ), Φέρμαν (46’ Σαϊμπάρι), Μπακαγιόκο (83’ Φερτέσεν), Ντε Γιονγκ (83’ Πέπε), Λοζάνο (90’ Μπαμπάντι).

Άγιαξ: Ραμάι, Γκάι, Σούταλο, Χάτο, Άβιλα (75’ Σαλάχ-Εντίν), Χλίνσον, Φαν ντεν Μπούμεν (75’ Φος), Τέιλορ, Μπεργκχάους (64’ Γκοτς), Μπρόμπεϊ, Μπεργκβάιν.

Ρεπορτάζ από Λεωφόρο και τα ντέρμπι της Δευτέρας σε OPAP Arena και ΣΕΦ