Έσταξε μέλι για ποδοσφαιριστή του ο Αρτέτα: «Είναι τόσο έξυπνος»

Μικέλ Αρτέτα

i

©PrtScr

Έσταξε μέλι για ποδοσφαιριστή του ο Αρτέτα: «Είναι τόσο έξυπνος»

Κώστας Τσιακλής 11:35 - 12.11.2023

Ο Μικέλ Αρτέτα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λεάντρο Τροσάρ μετά τη νίκη της Άρσεναλ επί της Μπέρνλι με 3-1.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, εκθείασε τον Λεάντρο Τροσάρ μετά το ματς με την Μπέρνλι.

Η Άρσεναλ υποδέχθηκε την Μπέρνλι λοιπόν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «κανονιέρηδες» έψαχναν αντίδραση μετά την ήττα από τη Νιούκαστλ την προηγούμενη αγωνιστική και την βρήκαν αφού επικράτησαν τελικά με 3-1. Με τη νίκη της η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έπιασε για την ώρα στην κορυφή της βαθμολογίας τη Μάντσεστερ Σίτι που αναμετράται στις 18:30 με την Τσέλσι στο τελευταίο ματς της αγωνιστικής.

Ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών ήταν ο Λεάντρο Τροσάρ που σημείωσε το πρώτο γκολ της Άρσεναλ ενώ μοίρασε και την ασίστ στον Γουίλιαμ Σαλιμπά για το 2-1. Μάλιστα το τέρμα του Βέλγου ήταν το νούμερο 1.000 στο «Έμιρεϊτς». Η εμφάνιση του Τροσάρ έκανε τον Αρτέτα να στάξει μέλι για αυτόν στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

Μεταξύ άλλων ο Αρτέτα είχε πει τα εξής: «Νομίζω ότι αυτός συνδέει τους πάντες. Είναι τόσο έξυπνος. Νομίζω ότι κινείται με τρόπους που προσελκύουν παίκτες και δημιουργούν χώρους και επιλογές για τους υπόλοιπους. Σήμερα τα κατάφερε πολύ καλά γιατί ήταν τόσο δύσκολο και οι χώροι ήταν τόσο μικροί για να επιτεθούμε. Ήταν αρκετά απειλητικός και μας έδωσε αρκετές δυνατότητες να συνδεθούμε και να βρούμε χώρους για εμάς. Νομίζω ότι κάθε φορά που του ζητάς να παίξει είτε είναι στο άκρο είτε ως εννιάρι, είναι πραγματική μια απειλή. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος μαζί του».

Ο Τροσάρ μεταγράφηκε στην Άρσεναλ από την Μπράιτον τον περασμένο Ιανουάριο αντί 24 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής σε 36 συμμετοχές έχει καταγράψει επτά γκολ και 12 ασίστ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή σεζόν είναι ο πρώτος σκόρερ των «κανονιέρηδων» σε όλες τις διοργανώσεις (μαζί με τον Μπουκάγιο Σάκα) με έξι τέρματα.