Δεν υπάρχει Τουρκία: Πως το Λουξεμβούργο εμπλέκεται στην υπόθεση πρόκριση της Εθνικής στο Euro;

Εθνική Ελλάδας

i

Εθνική Ελλάδας/ ©Intime

Δεν υπάρχει Τουρκία: Πως το Λουξεμβούργο εμπλέκεται στην υπόθεση πρόκριση της Εθνικής στο Euro;

Το Sportal παρουσιάζει τα δεδομένα που μπορεί να φέρουν το Λουξεμβούργο απέναντι στην Εθνική Ελλάδας για την πρόκριση στο Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε τη δεύτερη ευκαιρία για παρουσία στο EURO μέσω των play offs του Nations League! Η «γαλανόλευκη» το περασμένο καλοκαίρι τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και πήρε, παράλληλα, την άνοδο από την τρίτη για τη δεύτερη κατηγορία.

Την πρώτη θέση επίσης στον όμιλό τους στην τρίτη κατηγορία πήραν η Τουρκία, η Γεωργία και το Καζακστάν. Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα; Αρχικά φαινόταν πως η Εθνική Ελλάδας θα έβρισκε την Τουρκία μπροστά της στον ημιτελικό. Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει κι όπως όλα δείχνουν η «γαλανόλευκη» δεν θα παίξει με την γειτονική της χώρα. Πάντα με τα έως τώρα δεδομένα.

Κάπου εδώ μπαίνει το Λουξεμβούργο στην κουβέντα. Μιας και η Τουρκία έχει μπει πολύ δυναμικά στην προκριματική φάση και τούτη τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου. Τα ματς που απομένουν να δώσουν ακόμα οι Τούρκοι είναι κόντρα στην Κροατία (εκτός), με την Λετονία (εντός) και την Ουαλία (εκτός). Θεωρητικά δύσκολο πρόγραμμα, αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις. Επομένως να εξασφαλίσουν και την πρόκριση. 

Σε αυτή την περίπτωση η Εθνική Ελλάδας στο δρόμο της θα βρει την πρώτη επιλαχούσα από το ranking στην τρίτη κατηγορία του Nations League, που είναι το Λουξεμβούργο. Μία ομάδα που απόψε ηττήθηκε 9-0 από την Πορτογαλία. Σ' αυτό το σημείο, να τονίσουμε ότι και το Καζακστάν με 12 βαθμούς έχει κι αυτό ελπίδες πρόκρισης στον όγδοο όμιλο. Στους 12 είναι και η Φινλανδία και στους 13 Δανία και Σλοβενία. Αν περάσει το Καζακστάν, τότε όπως βλέπετε στη βαθμολογία, στο ranking ακολουθεί το Αζερμπαϊτζάν, που θα παίξει με τη Γεωργία. Η τελευταία με Ισπανία (πρώτη η Σκωτία με διαφορά) και Νορβηγία στον όμιλο δύσκολα θα κάνει την τεράστια έκπληξη.

Θα διεξαχθούν έξι ημιτελικοί στις 21 Μαρτίου 2024 και τρεις τελικοί στις 26 Μαρτίου 2024, με τις τρεις νικήτριες ομάδες σε αυτούς τους αγώνες να συμπληρώνουν τη σύνθεση των τελικών 24 ομάδων του Euro. Εμείς, θυμίζουμε ότι είμαστε στην τρίτη κατηγορία και νικήσαμε στον όμιλό μας, όπως έκαναν αντίστοιχα στον δικό τους στο Nations League, Τουρκία, Γεωργία και Καζακστάν. Εξίσου σημαντικό, είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα θα δώσει τον ημιτελικό εντός έδρας, λίγες μέρες πριν την εθνική εορτή στις 25 Μαρτίου και η έδρα του τελικού θ' αποφασιστεί με κλήρωση και θα γίνει μία μέρα μετά την εθνική μας εορτή.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Αγώνες-Βαθμοί) 

Θα πρέπει να σημειώσουμε και τα εξής: Η Τουρκία νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Αρμενία κι έφερε 1-1 εντός. Στην ισοβαθμία, στα κριτήρια της UEFA (σε αντίθεση με τη FIFA) μετρούν τα αποτελέσματα των δύο ομάδων, άρα η Τουρκία έχει ουσιαστικά τέσσερις βαθμούς διαφορά από την Αρμενία. 

Για τους γείτονες και κατ' επέκταση και για την Εθνική μας, δεν ήταν θετικό το ότι νίκησε η Ουαλία τη Λετονία με 2-0, διότι έφτασε τους 7 και γίνεται μάχη με τέσσερις ομάδες για την πρόκριση, στον συγκεκριμένο τέταρτο όμιλο. Η Τουρκία, όμως, νίκησε εντός στο πρώτο ματς την Ουαλία με 2-0. Άρα, έχει την άνεση ακόμα και να χάσει με 1-0, 2-1, 3-2...