Η εθνική Ισπανίας γυναικών απειλεί να μην αγωνιστεί ξανά αν δεν παραιτηθεί ο Ρουμπιάλες (vid)

Λουίς Ρουμπιάλες

i

PrtScr

Η εθνική Ισπανίας γυναικών απειλεί να μην αγωνιστεί ξανά αν δεν παραιτηθεί ο Ρουμπιάλες (vid)

Κώστας Τόπας 09:19 - 26.08.2023

Η εθνική Ισπανίας Γυναικών απειλεί να μην αγωνιστεί ξανά στα γήπεδα, αν δεν παραιτηθεί ο Λουίς Ρουμπιάλες.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες έδωσε ένα φιλί στην Τζένιφερ Ερμόσο, το οποίο προκάλεσε... αναστάτωση, λίγο μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF) δεν δίστασε να πιάσει το πρόσωπο της παίκτριας με τα δύο χέρια και να της δώσει ένα φιλί στο στόμα, αφού νωρίτερα την είχε αγκαλιάσει.

Η κίνηση του αυτή έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις ειδικά μετά τη δήλωση της Ερμόσο ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό, ωστόσο πλέον η υπόθεση έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Κατά τη διάρκεια της σημερινής (25/08) του ομιλίας, ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ναι μεν απολογήθηκε για τις πράξεις του, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την θέση του.

Η αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησε στην απροσδόκητη συνέχεια του Λουίς Ρουμπιάλες στην κεφαλή της RFEF , όπως ανακοινώθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση το πρωί της Παρασκευής (25/08), έληξε με μια κοινή δήλωση από συνολικά 81 ποδοσφαιριστές που ζητούσαν την παραίτησή του.

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι όλα τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και που είδαν πώς η στάση του Ρουμπιάλες αμαύρωσε τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τροπαίου. Για τον ίδιο λόγο, και προς υποστήριξη της Τζένι Ερμόσο, οι παίκτριες που απαρτίζουν την εθνική ομάδα, καθώς και οι υπόλοιποι που υπογράφουν, διαβεβαιώνουν ότι «θέλουμε να τερματίσουμε αυτή τη δήλωση, ζητώντας πραγματικές αλλαγές, τόσο αθλητικές όσο και δομικά, που βοηθούν την Απόλυτη Επιλογή να συνεχίσει να μεγαλώνει , για να μπορέσει να μεταφέρει αυτή τη μεγάλη επιτυχία στις επόμενες γενιές. Μας γεμίζει με θλίψη που ένα τόσο απαράδεκτο γεγονός καταφέρνει να αμαυρώσει τη μεγαλύτερη αθλητική επιτυχία του ισπανικού γυναικείου ποδοσφαίρου».

Μερικά λόγια που μεταφράζονται ξεκάθαρα σε άμεση παραίτηση του Ρουμπιάλες αλλά που μπορεί να συνάδουν και με την αποχώρηση του Χόρχε Βίλντα, αφού απαιτούν αλλαγές και σε αθλητικό επίπεδο, που ξεκάθαρα επικεντρώνεται στον προπονητή.

«Μετά από όλα όσα έγιναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, θέλουμε να δηλώσουμε ότι όλες οι παίκτριες που υπογράφουν αυτήν την επιστολή δεν θα επιστρέψουν σε κλήση για την Εθνική ομάδα αν συνεχίσουν οι σημερινοί αρχηγοί», κατέληξαν στην επιστολή τους και οι 81 υπογράφοντες.