H μετανάστευση και το Euro 2024 φέρνουν αυστηρά μέτρα στα σύνορα της Γερμανίας

Το τρόπαιο του Euro

i

© Intime

H μετανάστευση και το Euro 2024 φέρνουν αυστηρά μέτρα στα σύνορα της Γερμανίας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:43 - 14.02.2024

Αυστηρότερα μέτρα στα σύνορα της Γερμανίας προανήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, με αφορμή το Euro 2024 και την παράνομη μετανάστευση.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα μέχρι το καλοκαίρι του 2024, εκεί όπου η Γερμανία αναμένεται να υποδεχθεί πολίτες από όλη την Ευρώπη, με αφορμή το Euro. Όπως είναι αναμενόμενο, οι Αρχές της χώρας βρίσκονται σε επαγρύπνηση, με αφορμή την προσέλευση των φιλάθλων από όλες τις χώρες. 

Κάπως έτσι, η υπουργός Εσωτερικών της χώρας προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξουν παρατράγουδα. «Οι αριθμοί της παράνομης μετανάστευσης έχουν πράγματι μειωθεί, αλλά εξακολουθούμε να καταγράφουμε πολλά αιτήματα ασύλου. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να επεκτείνουμε τους ελέγχους για άλλη μια φορά», ανέφερε συγκεκριμένα η ίδια. 

Η Γερμανία εισήγαγε τυχαίους ελέγχους στα σύνορά της με την Πολωνία και την Τσεχία στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Είχε σταθερούς ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015.

Θυμίζουμε πως η Γερμανία θα φιλοξενήσει την διοργάνωση στο διάστημα μεταξύ 14 Ιουνίου και 14 Ιουλίου 2024. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα λάβει χώρα σε γερμανικό έδαφος και η δεύτερη φορά που θα διεξαχθεί στην ενωμένη Γερμανία 

Η πρώην Δυτική Γερμανία φιλοξένησε την διοργάνωση του 1988 και τέσσερις αγώνες του Euro 2020 διεξήχθησαν στο Μόναχο. Ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθούν αγώνες στο έδαφος της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και συγκεκριμένα στην Λειψία.

Στη διοργάνωση θέλει να βρεθεί και η Εθνική Ελλάδας, η οποία τον ερχόμενο Μάρτιο θα δώσει δύο κρίσιμες αναμετρήσεις. Σε πρώτο χρόνο, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν και ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου 2024 επί ελληνικού εδάφους. Εφόσον προκριθεί στον τελικό των playoffs, τότε εκεί θα αντιμετωπίσει στις 26 του μηνός τη νικήτρια του αγώνα Γεωργία - Λουξεμβούργο. 

Tags: