Νέοι φόβοι για επιθέσεις του ISIS κατά τη διάρκεια του Euro 2024
i

©Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Νέοι φόβοι για επιθέσεις του ISIS κατά τη διάρκεια του Euro 2024

Sportal newsroom 18:55 - 12.04.2024

Δημοσίευμα της BILD υποστηρίζει πως στη Γερμανία υπάρχει φόβος ότι ο ISIS μπορεί να κάνει επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2024.

Ο ISIS έχει έρθει ξανά στο.. προσκήνιο μετά την τρομοκρατική επίθεση που είχε κάνει σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα. Ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει φοβίες για νέες επιθέσεις σε αγώνες του Champions League, αλλά και στο klassiker πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Όπου τελικά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Οι υποψίες για τυχόν νέες επιθέσεις όμως δεν σταματάνε εκεί, αφού στη Γερμανία έχουν στο μυαλό τους και το Euro που θα φιλοξενήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η BILD, στο τελευταίο τεύχος του, «Voice of Khorasan», του προπαγανδιστικού μέσου του ISIS-K, υπάρχει κάλεσμα για τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Κάπως έτσι οι γερμανικές Αρχές και οι Γερμανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών της χώρας έχουν επισημάνει πως στο στόχαστρο της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει μπει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα στο τεύχος του προπαγανδιστικού Μέσου έχει μπει και μία φωτογραφία, η οποία απεικονίζει έναν τρομοκράτη με παραλλαγή, που βρίσκεται σε έναν συρμό του γερμανικού προαστιακού σιδηροδρόμου και γράφει: «Τελευταία κλήση πριν την έξοδο», τη στιγμή που δίπλα του υπάρχει ένα κουτί με δυναμίτη και πάνω του γράφει: «Καλώς ήρθατε στην Ευρώπη».

Σε μία άλλη φωτογραφία φαίνεται ένα drone, το οποίο είναι πάνω από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης και στη λεζάντα γράφει. «Αν σας περιορίζουν και σας καταπιέζουν στο έδαφος, χτυπήστε τους από τον ουρανό. Αν οι εχθροί της θρησκείας του Αλλάχ μπλόκαραν τον δρόμο της Εγίρας δεν μπορούν να μπλοκάρουν τον δρόμο της πάλης».