«Διπλό» πρωτιάς για τη Δανία - Επιστροφή στις νίκες για το Μαυροβούνιο με γκολ Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις

Πανηγυρισμοί παικτών Δανίας

«Διπλό» πρωτιάς για τη Δανία - Επιστροφή στις νίκες για το Μαυροβούνιο με γκολ Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:01 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:33 - 10.09.2023

Η Δανία επικράτησε επί της Φινλανδίας με 1-0 και ανέβηκε στη πρώτη θέση του όγδοου ομίλου. Την ίδια ώρα το Μαυροβούνιο επέστρεψε στις νίκες, χάρη στο γκολ του Στέφαν Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις.

Χάρη στο γκολ του Πιερ - Εμιλ Χόιμπιερ, η Δανία πήρε μία σπουδαία νίκη εκτός έδρας κόντρα στη Φινλανδία και ανέβηκε στη πρώτη θέση του όγδοου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 με 13 βαθμούς.  

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς καμία αξιόλογη φάση, με αποτέλεσμα να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με τη Δανία να χάνει μεγάλη ευκαιρία. Στο 49ο λεπτό ο Κρίστιαν Έρικσεν επιχείρησε ένα σουτ, όμως ο Λούκας Χραντέτσκι έκανε μία εξαιρετική επέμβαση. 

Στο 78ο λεπτό ο Κρίστιαν Νόργκααρντ σπατάλησε μια καλή ευκαιρία. Ο Δανός μέσος βρήκε κενό χώρο και έκανε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά και πάλι ο Χραντέτσκι ήταν εκεί για να κρατήσει το 0-0 στο ματς. Η Δανία πίεσε και βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 86ο λεπτό με τον Πιερ - Εμιλ Χόιμπιερ, μετά από την ασίστ του Γιοακίμ Μέλε. 

Το Μαυροβούνιο πέτυχε μία μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις κόντρα στη Βουλγαρία με 2-1 για τον 7ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024. 

Για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ως αλλαγή ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Στέφαν Γιόβετιτς, ο οποίος σημείωσε και το νικητήριο τέρμα της ομάδας του. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ αγωνίστηκε σε όλο το ματς, με τον Βούλγαρο να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι στο 60ο λεπτό.

Το Μαυροβούνιο πήρε το προβάδισμα με τον Στέφαν Σάβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ η Βουλγαρία έφερε το ματς στα ίσια με τον Μπορούκοφ στο 79ο λεπτό. Το νικητήριο τέρμα για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Στέφαν Γιόβετιτς με εξαιρετική κεφαλιά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.