Με πρωταγωνιστή τον Άντμαν η Φινλανδία παρέμεινε στη κορυφή - Έσωσε το βαθμό στις καθυστερήσεις η Λιθουανία

Με πρωταγωνιστή τον Άντμαν η Φινλανδία παρέμεινε στη κορυφή - Έσωσε το βαθμό στις καθυστερήσεις η Λιθουανία

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:13 - 07.09.2023

Χάρη στο γκολ του Όλιβερ Άντμαν, η Φινλανδία επικράτησε κόντρα στο Καζακστάν και παρέμεινε στη κορυφή του όγδοου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 με 12 βαθμούς. Σε παιχνίδι που διεξήχθη αργότερα η Λιθουανία πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις κόντρα στο Μαυροβόνιο,

Η Φινλανδία με γκολ του Όλιβερ Άντμαν στο 78ο λεπτό επικράτησε εκτός έδρας κόντρα στο Καζακστάν και παρέμεινε στη πρώτη θέση του όγδοου προκριματικού ομίλου του Euro 2024, έχοντας 12 βαθμούς. 

Οι φιλοξενούμενοι με το καλησπέρα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Στο 8ο λεπτό ο Μπακτιγιόρ Ζαϊνουτντίνοφ έκανε ένα σουτ αφότου πήρε μια καλή πάσα, αλλά η προσπάθεια του από την άκρη της περιοχής πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 22ο λεπτό ήταν η σειρά των Φιλανδών να απειλήσουν. 

Ο Τεέμου Πούκι πήρε μία καλή πάσα στην άκρη της περιοχής, με τον 33χρονο επιθετικό να στέλνει τη μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Ίγκορ Σάτσκι. Ο 34χρονος τερματοφύλακας στην αρχή ξαφνιάστηκε με την τροχιά της μπάλας, όμως πρόλαβε να τη σώσει πάνω στη γραμμή. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0. 

Στην επανάληψη η ομάδα του Μάρκου Κάνερβα πέτυχε το τέρμα που έψαχνε από το πρώτο ημίχρονο. Μετά την ασίστ του Μπένντζαμιν Κάλμαν στο 78ο λεπτό ο Όλιβερ Άντμαν με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για την ομάδα του. 

Σε παιχνίδι που διεξήχθη αργότερα, η Λιθουανία έσωσε το βαθμό στις καθυστερήσεις κόντρα στο Μαυροβούνιο, χάρη στο γκολ του Φιοντόρ Τσέρνιτς. Πλέον η ομάδα του Εντγκάρας Γιανκάουσκας ανέβηκε στη 4η θέση του πίνακα με 2 βαθμούς, ενώ το Μαυροβούνιο παρέμενε στη 3η θέση με 5 πόντους. 

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε για τους γηπεδούχους. Στο 23ο λεπτό ο Γκβίντας Γκινέιτις δημιούργησε λίγο χώρο ώστε να μπορέσει να απειλήσει τον Μίλαν Μιγιάτοβιτς με ένα μακρινό σουτ. Η εξαιρετική του προσπάθεια, ωστόσο, πέρασε βασανιστικά κοντά από το αριστερό δοκάρι. Στο 38ο λεπτό η Λιθουανία είχε την δεύτερη καλή της ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Αρβίντας Νοβικόβας έκανε ένα σουτ από την άκρη της περιοχής, όμως ο Μιγιάτοβιτς πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 71ο λεπτό, χάρη στο γκολ του Τζύτις Παουλάουσκας. Η ισοφάριση για το Μαυροβούνιο δεν άργησε να έρθει. Στο 78ο λεπτό ο Νίκολα Κριστόβιτς με ωραίο σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Μιόντραγκ Ραντούλοβιτς πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τη κεφαλιά του Στέφαν Σάβιτς, μετά από την ασίστ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού, Στέφαν Γιόβετιτς. Οι γηπεδούχοι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Φιοντόρ Τσέρνιτς.