Τσέλσι από τα παλιά... καθάρισε την Άστον Βίλα και πήρε την πρόκριση - Αγχώθηκε, αλλά έκανε τη δουλειά στα πέναλτι η Νότιγχαμ

Τσέλσι

i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images

Τσέλσι από τα παλιά... καθάρισε την Άστον Βίλα και πήρε την πρόκριση - Αγχώθηκε, αλλά έκανε τη δουλειά στα πέναλτι η Νότιγχαμ

Sportal newsroom 00:28 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 01:03 - 08.02.2024

Mία Τσέλσι από τα παλιά ήταν εκείνη κόντρα στην Άστον Βίλα, την οποία και απέκλεισε από τους «32» του FA Cup επικρατώντας με 3-1. «Τα χρειάστηκε» αλλά συνεχίζει και η Νότιγχαμ, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπρίστολ Σίτι στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Τσέλσι βρήκε - έστω και προσωρινά - τον παλιό καλό της εαυτό, ξεσπώντας στην Άστον Βίλα με σκορ 3-1. Αυτό της χάρισε την πρόκριση στους «32» του FA Cup, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. 

Μόλις στο 11ο λεπτό ο Γκάλαχερ έκανε το 0-1 για τους «μπλε», όταν με ένα ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησε το 0-2 του Τζάκσον, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες. Το συγκεκριμένο σκορ ήταν αυτό με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 

Από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι καθάρισε το ματς, με τον Έντσο Φερνάντες να εκτελεί εύστοχα ένα φάουλ που κέρδισε η ομάδα του (54'). Το μόνο που κατάφερε η γηπεδούχος ήταν να μειώσει με τον Ντιαμπί, ο οποίος σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (90+4).

Νότιγχαμ Φόρεστ - Μπρίστολ Σίτι

Η Νότιγχαμ Φόρεστ υποδέχτηκε τη Μπρίστολ Σίτι στη ρεβάνς της λευκής ισοπαλίας του πρώτου αγώνα. Ο Οριγκί έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους μόλις στο 8ο λεπτό, όμως η Μπρίστολ απάντησε έξι λεπτά αργότερα με τον Νάιτ.

Ισορροπημένο το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά να δημιουργούν λιγοστές καλές ευκαιρίες. Γκολ δε βρήκε καμία από τις δύο πλευρές και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ερχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο θρύλων άνω των 35 ετών - Ποιοι αστέρες θα συμμετέχουν
WORLD CUP

13:57 - 05.02.2024

Ερχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο θρύλων άνω των 35 ετών - Ποιοι αστέρες θα συμμετέχουν

Μερικοί από τους μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου όλων των εποχών πρόκειται να συμμετάσχουν σε ένα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου άνω των 35 ετών στην Αγγλία αυτό το καλοκαίρι, με τους Ροναλντίνιο, Τιερί Ανρί και Κακά να είναι έτοιμοι να παίξουν.

Στον έξτρα χρόνο οι δύο ομάδες έκαναν διαχείριση, δεν πήραν πολλά ρίσκα και πήγαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο ήταν απόλυτα εύστοχη, κάνοντας το 5/5 στις εκτελέσεις. Ο Μπελ αστόχησε για τη Μπρίστολ Σίτι και έτσι η Νότιγχαμ Φόρεστ εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» του FA Cup. Επόμενος αντίπαλος της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα  ματς - πρόκληση.