Το «θαύμα» της Μέιντστοουν: Η ομάδα της έκτης κατηγορίας της Αγγλίας απέκλεισε την Ίπσουιτς από το FA Cup
i

©Photo by Stephen Pond/Getty Images

Το «θαύμα» της Μέιντστοουν: Η ομάδα της έκτης κατηγορίας της Αγγλίας απέκλεισε την Ίπσουιτς από το FA Cup

Δημήτρης Χούπης 19:07 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 27.01.2024

Η Μέιντστοουν, ομάδα της έκτης κατηγορίας της Αγγλίας, έκανε το θαύμα του FA Cup αφού απέκλεισε την Ίπσουιτς την οποία νίκησε με 2-1. Άνετη πρόκριση πήρε η Μπράιτον, «ξέρανε» την Έβερτον στις καθυστερήσεις η Λούτον.

Η Μέινστοουν έγραψε ιστορία. Η ομάδα της κατηγορίας της Αγγλίας (National League) κατάφερε να αποκλείσει την Ίπσουιτς της οποίας επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της φάσης των «32» του FA Cup. Κάπως έτσι έγινε η πρώτη ομάδα από τη συγκεκριμένη κατηγορία που περνάει στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. 

Ο Ρέινολντς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 43', αλλά ο Σαρμιέντο ισοφάρισε για την Ίπσουιτς στο 56'. Ο Κορνέ στο 66ο λεπτό έβαλε το ιστορικό γκολ για τη Μέιντστοουν που την έστειλε στην επόμενη φάση του θεσμού. 

ΕΒΕΡΤΟΝ - ΛΟΥΤΟΝ

Λίγο αργότερα η Λούτον πήρε μια τεράστια επίσης πρόκριση στο Λίβερπουλ, νικώντας την Έβερτον με 2-1 χάρη στο γκολ του Γουόντροου στις καθυστερήσεις. 

Ο Μικολένκο βάζοντας την μπάλα στο τέρμα της ομάδας του έκανε το 1-0 για την ομάδα του Λονδίνου στο 39'. Η Έβερτον όμως βρήκε απάντηση στο 55ο λεπτό με τον Χάρισον. Ωστόσο εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί σε επαναληπτικό ο Γουόντροου έκανε το 1-2 στο 90+6'. 

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΜΠΡΑΪΤΟΝ 

Η Μπράιτον επικράτησε με 5-2 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. 

Στο πρώτο μέρος μπήκαν τέσσερα γκολ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Ο Μπουονανότε άνοιξε το σκορ για τους «γλάρους» στο 14' και ο Ζοάο Πέδρο στο 29' έκανε δύο τα τέρματα για την ομάδα του αγγλικού νότου. 

Ωστόσο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Χάμερ μείωσε στο 44' για τις «λεπίδες» και ο Όσουλα στο 45+8' έκανε το 2-2. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ντε Τσέρμπι όμως μπήκε καλύτερα και σκόραρε εφτά λεπτά μετά την έναρξη του ημιχρόνου με τον Ζοάο Πέδρο από τα έντεκα βήματα. Ο ίδιος έκανε το 4-2 στο 67' και ο Γουέλμπεκ στο 90+7' διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

ΛΕΣΤΕΡ - ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Εύκολο έργο είχε η Λέστερ που νίκησε με 3-0 την Μπέρμιγχαμ. Ο Βάρντι άνοιξε το σκορ στο 47', στο 72' ο Ακγιούν έκανε δύο τα τέρματα για τις «αλεπούδες» και το τελικό σκορ το διαμόρφωσε ο Πράετ στο 88'. 

Μετά από 102 τελικές, 538' λεπτά η Σίτι σκόραρε στο γήπεδο της Τότεναμ κι έσπασε την «κατάρα» (vid)
PREMIER LEAGUE

11:12 - 27.01.2024

Μετά από 102 τελικές, 538' λεπτά η Σίτι σκόραρε στο γήπεδο της Τότεναμ κι έσπασε την «κατάρα» (vid)

Μετά από τόσες ανεπιτυχείς προσπάθειες οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο νέο γήπεδο της Τότεναμ και στο τέλος να πανηγυρίσουν μια σπουδαία πρόκριση.

ΛΙΝΤΣ - ΠΛΙΜΟΥΘ

Σε επαναληπτικό θα κριθεί το παιχνίδι της Λιντς με την Πλίμουθ το οποίος έληξε ισόπαλο 1-1. Ο Άντονι έκανε το 1-0 για τα «παγώνια» και Ράντελ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.