Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε και «βλέπει» Λίβερπουλ - Λύγισε τη Μπράιτον και συνεχίζει η Γουλβς

Κασεμίρο

i

© Glomex

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε και «βλέπει» Λίβερπουλ - Λύγισε τη Μπράιτον και συνεχίζει η Γουλβς

Πάνος Κορομηλάς 23:49 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 29.02.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Νότιγχαμ Φόρεστ με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ. Πρόκριση και για τη Γουλβς επί της Μπράιτον, με το ίδιο σκορ.

Μετά τη δύσκολη πρόκριση της Τσέλσι κόντρα στη Λιντς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε σκούρα για 88 λεπτά, απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι «κόκκινοι διάβολοι», απόδρασαν από το City Ground χάρη σε ένα γκολ του Κασεμίρο στο 89' και εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «8» του FA Cup. Εκεί που ακολουθεί σούπερ ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ.

Στο έτερο ματς που έγινε παράλληλα, η Γουλβς βρήκε γκολ νωρίς με τον Λεμινά και πήρε το εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τη Μπράιτον (1-0).

Στο Νότιγχαμ, το ξεκίνημα της ομάδας του Τεν Χαχ ήταν αρκετά νωχελικό. Είχε μεν την κατοχή, αλλά δε μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Αντίθετα, η ομάδα του Νούνο ήταν πιο επικίνδυνη και είχε κάποιες ωραίες ενέργειες με τους Ορίγκι και Ελάνγκα, οι οποίες όμως έμειναν ανολοκλήρωτες.

Μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Αβονίγι, αλλά ο Ονάνα αντέδρασε καλά, δείχνοντας τα αντανακλαστικά του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκε σταδιακά και προσπάθησε να βρει το χρυσό γκολ της πρόκρισης. Η είσοδος του Αμάντ Ντιαλό την έκανε πιο κινητική και ο Κασεμίρο με κεφαλιά στο 89ο λεπτό, άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Στο δρόμο της η Λίβερπουλ, με την κληρωτίδα να... έχει κέφια και να χαρίζει μια παραδοσιακή μονομαχία, που προκαλεί πάντα συγκινήσεις.

ΓΟΥΛΒΣ - ΜΠΡΑΙΤΟΝ 1-0

Η Γουλβς υποδέχτηκε την Μπράιτον στο «Μολινιού» και φρόντισε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Λεμινά εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Στιλ και άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή.

Χαμηλός ρυθμός στη συνέχεια του ημιχρόνου με λιγοστές φάσεις. Ο Μόντερ εκτέλεσε στο 27', αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω και δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ντε Τσέρμπι πλησίασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπουονανότε.

Ο Ντανκ αστόχησε με κεφαλιά στο 53' και ο Γουέλμπεκ είχε την τελευταία σημαντική ευκαιρία για τη Μπράιτον, μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπαρκό.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, η ομάδα του Γκάρι Ο' νιλ κράτησε τη νίκη και έδωσε ραντεβού στα προημιτελικά, εκεί που την περιμένει η Κόβεντρι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»