Ο Γκάλαχερ «λύτρωσε» την Τσέλσι στο φινάλε και την έστειλε στους «8» του FA Cup

Ο Γκάλαχερ «λύτρωσε» την Τσέλσι στο φινάλε και την έστειλε στους «8» του FA Cup

Πάνος Κορομηλάς 23:29 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:41 - 29.02.2024

Η Τσέλσι τα... χρειάστηκε απέναντι στη Λιντς (3-2), όμως ο Κόνορ Γκάλαχερ έδωσε τη λύση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και την έστειλε στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Αγχώθηκε πολύ, βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό, όμως χάρη στο buzzer - beater του Γκάλαχερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Τσέλσι επικράτησε με 3-2 της Λιντς και προκρίθηκε στους «8» του FA Cup. Αντίπαλος της εκεί, η Λέστερ του Έντσο Μαρέσκα, που πέρασε την Τρίτη (27/2) από τη Μπόρνμουθ.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Λιντς πίεσε ψηλά και δικαιώθηκε. Μόλις στο 10ο λεπτό, οι παίκτες του Φάρκε έκλεψαν τη μπάλα από τον Καϊσέδο και ο Τζόσεφ άνοιξε το σκορ με δυνατό τελείωμα.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα, με τον Τζάκσον να βρίσκει στόχο από δύσκολη γωνία και να φέρνει ξανά το ματς στα ίσα.

Σταδιακά, η ομάδα του Ποτσετίνο έγινε πιο απειλητική, είχε δύο καλές ευκαιρίες με Μούντρικ και Μαντουέκε και τελικά πήρε προβάδισμα με ωραία εκτέλεση του Ουκρανού winger στο 37'.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στα «παγώνια», με τον Άντονι να σουτάρει λίγο άουτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Τσέλσι μπήκε πολύ παθητικά στο δεύτερο μέρος. Έδωσε την κατοχή της μπάλας και η ομάδα της Championship την τιμώρησε στο 59', με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Τζόσεφ.

Οι μπλε ζήτησαν πέναλτι στο 78' σε ανατροπή του Τζάκσον, όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση.

Η ανωτερότητα της Λιντς συνεχίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και την οδήγησε μάλιστα κοντά στο τρίτο γκολ, με τον σκόρερ της στο 83'.

Η λύτρωση όμως ήρθε για την Τσέλσι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κόνορ Γκάλαχερ βρήκε δίχτυα και χάρισε την πρόκριση στους μπλε του Λονδίνου, μετά από μια ισορροπημένη μονομαχία.

Επόμενος αντίπαλος της Τσέλσι στη φάση των «8» του FA Cup, θα είναι η Λέστερ, η οποία χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Μπόρνμουθ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι(Ποτσετίνο): Σάντσεθ, Γκίλχριστ, Ντισασί , Τσάλομπα, Γκουστό, Καισέδο, Φερνάντεζ, Μαντουέκε, Στέρλνιγκ, Μούντρικ, Τζάκσον

Λιντς(Φάρκε): Μελιέ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Κούπερ, Φίρπο, Αμπαντού, Σάιμον, Άντονι, Πιρόε, Τζέιμς, Τζόσεφ

One man show από Χάαλαντ με πέντε γκολ και συντριβή της Λούτον από τη Σίτι - Ο Ντουμπράβκα χάρισε την πρόκριση στη Νιούκαστλ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

00:45 - 28.02.2024

One man show από Χάαλαντ με πέντε γκολ και συντριβή της Λούτον από τη Σίτι - Ο Ντουμπράβκα χάρισε την πρόκριση στη Νιούκαστλ

Με πρωταγωνιστές τους Χάαλαντ-Ντε Μπρόινε, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Λούτον με 6-2 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Μάρτιν Ντουμπράβκα που απέκρουσε το πέναλτι του Χάιαμ η Νιούκαστλ προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μετά το 1-1 σε 90λεπτο και παράταση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»