FA Cup: Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Μάντσεστερ Σίτι

i

Photo by Manchester City FC/Manchester City FC via Getty Images

FA Cup: Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Κώστας Τσιακλής 12:57 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 02.03.2023

Η κλήρωση των προημιτελικών του FA Cup δεν έβγαλε το μεγάλο ντέρμπι, ωστόσο υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του FA Cup, με το ζευγάρι που ξεχωρίζει να είναι το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ.

Μετά και την πρόκριση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ  επί της Τότεναμ (τελευταία χρονικά), τέσσερις ομάδες που δεν αγωνίζονται στην Premier League προκρίθηκαν στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας και είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τότε η Κάρντιφ κατάφερε να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης ωστόσο ηττήθηκε με 0-1 από την Πόρτσμουθ, η οποία έπαιζε στην κορυφαία κατηγορία.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την απουσία πολλών ομάδων από το λεγόμενο «Βig-6» καθιστούσε δύσκολο να κληρωθεί κάποιο ντέρμπι. Το παιχνίδι που «κλέβει» τις εντυπώσεις είναι το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ.

Πρόκριση με ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γουέστ Χαμ - Αποκλεισμός σοκ για την Τότεναμ
REST OF THE WORLD

23:42 - 01.03.2023

Πρόκριση με ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γουέστ Χαμ - Αποκλεισμός σοκ για την Τότεναμ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο γκολ μετά το 90' επικράτησε της Γουέστ Χαμ με 3-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του FA Cup, αποκλεισμό σοκ γνώρισε η Τότεναμ, η οποία έχασε από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 0-1.

Ματς Premier League με φαβορί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε τρομερή φορμά και μετράει 30 νίκες φέτος σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έχει ήδη κατακτήσει το Carabao Cup. Από την άλλη η Φούλαμ κάνει μια εξαιρετική σεζόν, αφού βρίσκεται στην 7η θέση της Premier League και έχει πάρει 20 βαθμούς μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος (μόνο η Γιουνάιτεντ έχει περισσότερους με 23).

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θα δώσει το παρόν της στην προημιτελική φάση του FA Cup έπειτα από την περίοδο 2009-2010!

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί την Σίτι 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Μάντσεστερ Σίτι θα παίξει με την Μπέρνλι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα αντιμετωπίσει τον πρώην ποδοσφαιριστή του και αρχηγό των «πολιτών», Βινσέντ Κομπανί, σε μια «μάχη» δασκάλου με μαθητή.

Η Σίτι έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ η Μπέρνλι θα παρευρεθεί εκεί για πρώτη φορά μετά το 2003.

Το παραμύθι περνάει από το Μπράιτον

Η φοβερή και τρομερή Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι θα αντιμετωπίσει την έκπληξη του φετινού θεσμού, Γκρίμσμπι Τάουν, σε ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί. Οι «γλάροι» παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο διεκδικούν ευρωπαϊκή έξοδο και μέσω του πρωταθλήματος.

Η Γκρίμσμπι αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία ωστόσο αυτό δεν την σταμάτησε από το να αποκλείσει πέντε ομάδες από ανώτερη κατηγορία, με κορυφαία την πρόκριση επί της Σαουθάμπτον την Τετάρτη (01/03). Αυτή θα είναι η πρώτη της παρουσία στα προημιτελικά μετά την σεζόν 1938-1939, όταν έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά!

Τιτανομαχία Championship... με άρωμα ημιτελικών

Το τελευταίο ζευγάρι έχει άρωμα Championship, με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να αντιμετωπίζει την Μπλάκμπερν. Πρόκειται για δύο ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις την επιστροφή τους στην Premier League.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, η οποία δίνει απευθείας άνοδο, ενώ η Μπλάκμπερν είναι στην τέταρτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Η Σέφιλντ θα είναι στα προημιτελικά για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ οι «ρόβερς» προκρίθηκαν στους «8» έπειτα από το 2015.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «8»: