Τα έβαλε με το VAR και προκρίθηκε η Τότεναμ, τα ξαναλένε Μπρέντφορντ και Γουλβς

Οι παίκτες της Τότεναμ

i

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Τα έβαλε με το VAR και προκρίθηκε η Τότεναμ, τα ξαναλένε Μπρέντφορντ και Γουλβς

Παναγιώτης Κατσαφάδος 23:56 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 05.01.2024

Η Τότεναμ έβλεπε την τύχη να μην είναι με το μέρος της, εντούτοις πανηγύρισε τελικά την πρόκριση κόντρα στη Μπέρνλι. Την ίδια ώρα, Μπρέντφορντ και Γουλβς έδωσαν νέο ραντεβού, με φόντο τους «64» του FA Cup.

Η Τότεναμ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Μπέρνλι, όμως τελικά πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση του FA Cup. Το «χρυσό» γκολ έφερε ο Πόρο, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη γηπεδούχο να ζητάει την κόκκινη στον Κουλέν, με την φάση να εξετάζεται από τον VAR και να δίνεται συνέχεια στο ματς.

 Ακολούθησε το πέναλτι που ζήτησαν οι «σπερς» στο 69', με τον Μπρέναν Τζόνσον να δέχεται μαρκάρισμα από αμυντικό και να πέφτει εντός περιοχής. Όμως ο διαιτητής έδωσε συνέχεια και πάλι με τη συνδρομή του Video Assistant Referee. Τη λύση έφερε ο Πόρο, ο οποίος στο 79' επιχείρησε ένα σουτ - βολίδα, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα. 

Μπρέντφορντ - Γουλβς 1-1

Νωρίτερα, Μπρέντφορντ και Γουλβς έμειναν στο 1-1, με αποτέλεσμα η αναμέτρησή τους να οδηγηθεί σε ρεβάνς. Το ξεκίνημα ιδανικό για τους γηπεδούχους, αφού ο Ζοάο Γκόμες είδε... κόκκινο κύκλο, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ακολούθησε το 1-0 του Μαουπάι, ο οποίος μέσα στην περιοχή πήρε ένα ριμπάουντ και έδωσε το προβάδισμα στο κλαμπ του

Γράφτηκε ιστορία στην Αγγλία: Διαιτητής έδειξε κόκκινο... κύκλο και όχι κόκκινη κάρτα! (vid)
PREMIER LEAGUE

22:52 - 05.01.2024

Γράφτηκε ιστορία στην Αγγλία: Διαιτητής έδειξε κόκκινο... κύκλο και όχι κόκκινη κάρτα! (vid)

Ένα σκληρό μαρκάρισμα του Γκόμες ήταν η αφορμή για να καταλήξει ο ίδιος στα αποδυτήρια. Βέβαια, η διαφορά με ότι συμβαίνει συνήθως ήταν πως δεν δέχθηκε κόκκινη κάρτα αλλά... κόκκινο κύκλο.

Στο 64' ο Ντόιλ έκανε το 1-1, με το ασταμάτητο σουτ του να καταλήγει στη γωνία της εστίας, Η Μπρέντφορντ απάντησε με δύο καλές φάσεις, όμως τελικά άλλο τέρμα δεν σημειώθηκε. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις αναμετρήσεις της Παρασκευής για το FA Cup: