Φαν Μπόμελ: «Όταν έχεις ευκαιρία για το βήμα παραπάνω δεν πρέπει να το αφήσεις»

Φαν Μπόμελ

i

©intime

Φαν Μπόμελ: «Όταν έχεις ευκαιρία για το βήμα παραπάνω δεν πρέπει να το αφήσεις»

Sportal newsroom 20:40 - 29.08.2023

Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Αντβέρπ με την ΑΕΚ υποστήριξε πως από τη στιγμή που υπάρχει ευκαιρία να προκριθούν στους ομίλους του Champions League, δεν πρέπει να την αφήσουν.

Η Αντβέρπ και ΑΕΚ θα έρθουν αντιμέτωπες στην «OPAP Arena» για τη ρεβάνς των playoffs του Champions League. Στο πρώτο ματς η βελγική ομάδα είχε επικρατήσει με 1-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. 

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Αντβέρπ, Μαρκ Φαν Μπόμελ ανέφερε πως από τη στιγμή που υπάρχει ευκαιρία να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δεν πρέπει να την αφήσουν. Μεταξύ άλλων σχολίασε πως η εμπειρία του ως παίκτης σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες του, αλλά εκείνοι μόνοι τους θα την αποκτήσουν μέσω αυτών των παιχνιδιών. 

Για το αν έχουν κάνει εξάσκηση στα πέναλτι: «Είναι δύσκολο να κάνεις εξάσκηση στα πέναλτι. Στο σουτ έχουμε κάνει εξάσκηση».

Για τη ζέστη και αν επηρεάσει την Αντβέρπ: «Πολύ απλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Ξέρουμε ότι κάνει ζέστη εδώ, και σήμερα στην προπόνηση, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσαρμοστούμε. Ελπίζω να μην εμφανιστεί στις εφημερίδες ότι είμαστε εδώ για διακοπές».

Για το αν περιμένει άλλο ματς τακτικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Δεν περιμένω κάτι πολύ διαφορετικό. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Εκεί πρέπει να προσέξουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για την έλλειψη εμπειρίας των παικτών του στο Champions League και αν θα βοηθήσει η δική του εμπειρία ως παίκτης στο παρελθόν: «Σίγουρα είναι καλό που έχω παίξει εγώ σε αυτό το επίπεδο. Αλλά η εμπειρία σκοτώνει την εμπειρία. Έτσι μαθαίνεις, σε καυτές έδρες αποκτάς την εμπειρία. Δεν μπορώ να βάλω κάτι μέσα στα πόδια τους παρά την εμπειρία μου, την εμπειρία θα την αποκτήσουν μόνοι τους».

Για το ότι υπάρχει πίεση στον Γιάνσεν επειδή τα εξτρέμ δεν βοήθησαν στο προηγούμενο ματς: «Έτσι είναι το Champions League. Τις λίγες ευκαιρίες πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Το έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Ό,τι ευκαιρίες έχεις πρέπει να ψάξεις να τις κάνεις γκολ γιατί έτσι θα κάνεις πιο εύκολο το έργο σου».

Για το πως μπορεί να αποβάλει το άγχος: «Το πιο σημαντικό είναι πως να προετοιμαστείς μέσα στο γήπεδο, την τακτική προσέγγιση και μετά το τι θα περιμένουν στις εξέδρες είναι άλλο θέμα. Το πιο σημαντικό είναι αυτό μέσα στο γήπεδο και πως θα προετοιμαστούμε».

Για το ότι είναι ένα βήμα από την πρόκριση από το Champions League: «Όταν έχεις την ευκαιρία για το βήμα παραπάνω δεν μπορείς να το αφήσεις. Όταν φτάνεις εδώ πρέπει να προκριθείς».