Πρόεδρος τουρκικής ομοσπονδίας: «Η Φενέρμπαχτσε μας ζήτησε αναβολή»

Ο πρόεδρος της Τουρκικής ομοσπονδίας

i

© PS vid

Πρόεδρος τουρκικής ομοσπονδίας: «Η Φενέρμπαχτσε μας ζήτησε αναβολή»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:28 - 21.03.2024

Τη δική του απάντηση για το αίτημα αναβολής της Φενέρμπαχτσε - όσον αφορά το Super Cup - έδωσε ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Μεχμέτ Μπιουκεκτσί.

Τα πάνω - κάτω έχει φέρει η Φενέρμπαχτσε στο ποδόσφαιρο της Τουρκίας, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Αφενός, η αντίπαλος του Ολυμπιακού απειλεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, εφόσον τιμωρηθούν οι παίκτες της για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τη Τράμπζονσπορ.

Αφετέρου, με αφορμή την αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, οι Τούρκοι ζήτησαν και εκείνοι με τη σειρά τους την αλλαγή ημερομηνίας σε αγώνα τους. Αυτός αφορά τον τελικό του τουρκικού Super Cup, με τα «καναρίνια» να αντιμετωπίζουν τη Μπεσίκτας στις 7 Απριλίου, δηλαδή τέσσερεις ημέρες πριν τον αγώνα του Europa Conference League.

Η Φενέρ κατέθεσε αίτημα στην τουρκική ομοσπονδία, με τον πρόεδρό της, Μεχμέτ Μπιουκεκτσί, να σχολιάζει την εν λόγω κίνηση. Ο ίδιος τόνισε πως γνωρίζει για το αίτημα της αντιπάλου των «ερυθρόλευκων», λέγοντας πως ακόμα δεν έχει δοθεί το «οκ». «Έχει ληφθεί αίτημα αναβολής από τη Φενερμπαχτσέ, το οποίο εμείς εξετάζουμε με βάση τις συνθήκες. Δεν θα πω τίποτα άλλο για αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή. Η ατζέντα μας αφορά την εθνική ομάδα», τόνισε το στέλεχος της TFF.

Τραβάει το σχοινί η Φενέρμπαχτσε - Απειλεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Τουρκίας

Οργή επικρατεί στις τάξεις της Φενέρμπαχτσε και αφορμή στέκονται τα επεισόδια μετά τον αγώνα κόντρα στην Τραμπζονσπόρ. Τη Δευτέρα (18/3) ο πρόεδρος της ομάδας, Αλί Κοτς, απείλησε πως ο σύλλογος θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, εφόσον οι παίκτες του τιμωρηθούν για χρήση βίας εναντίον των οπαδών που εισέβαλαν στο γήπεδο.

Η ομοσπονδία της χώρας φαίνεται πως ετοιμάζει ποινές προς πέντε παίκτες των «καναρινιών», για το γεγονός πως εκείνοι αντέδρασαν στην επίθεση που δέχθηκαν από τους χούλιγκανς.

«Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά εδώ και 13-14 χρόνια, προκειμένου να σπείρουν τους σπόρους της βίας και του μίσους ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Το θύμα της περασμένης νύχτας είναι η Φενερμπαχτσέ. Είναι οι ποδοσφαιριστές της Φενερμπαχτσέ που προστατεύτηκαν από το λιντσάρισμα και τη σωματική επίθεση.

Τι θα γινόταν αν ένας ποδοσφαιριστής δεχόταν λιντσάρισμα; Θα λέγαμε πάλι ότι αυτή πρέπει να είναι η τελευταία φορά; Το λέμε πάντα, αλλά δεν συμβαίνει, ειδικά όταν πρόκειται για τη Φενερμπαχτσέ. Οι χθεσινές επιθέσεις ήταν πλήρως οργανωμένες», ανέφερε το στέλεχος της αντιπάλου του Ολυμπιακού και συνέχισε μιλώντας για την ομοσπονδία.

«Ο αγώνας ξεκίνησε και τα γεγονότα κλιμακώθηκαν σταδιακά. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι. Αν αυτά είχαν συμβεί σε ματς της UEFA, η άδεια (σ.σ. της Τράμπζονσπορ) θα είχε καταργηθεί. Ο Χαλίλ Ουμουτ Μέλερ (σ.σ. διαιτητής) δεν μπορούσε να διακόψει τον αγώνα και σε αυτό φταίει το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας. Ξέρετε τη δύναμη του αντιπάλου μας, την πολιτική και γραφειοκρατική εξουσία. Ο κύριος λόγος για να μην διακοπεί αυτός ο αγώνας ήταν η ομοσπονδία», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, ο Αλί Κοτς τόνισε πως σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές του τιμωρηθούν για τη χρήση βίας εναντίον των χούλιγκανς, τότε ο σύλλογος θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Super Lig. «Μόλις παραιτήθηκα από την προεδρεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ως Φενερμπαχτσέ, πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.

Ζητώ ιδιαίτερα από την κοινότητά μας να ενεργήσει με σύνεση. Δεν θα ανεχτούμε αυτή τη μεταχείριση στη χώρα μας. Θα υποβιβαστούμε και στο χαμηλότερο πρωτάθλημα εάν χρειαστεί», ήταν τα λόγια του.