Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Φενέρ για αναβολή: Κανονικά θα διεξαχθεί το ντέρμπι με τη Γαλατασαράι πριν τον Ολυμπιακό

Παίκτες Φενέρ

i

© photo by Anadolu / Getty Images / Ideal Images

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Φενέρ για αναβολή: Κανονικά θα διεξαχθεί το ντέρμπι με τη Γαλατασαράι πριν τον Ολυμπιακό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:56 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 23.03.2024

Με αφορμή την πρώτη «μάχη» στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό (11/4), η Φενέρ ζήτησε την αναβολή του ντέρμπι κόντρα στη Γαλατασαράι για το τουρκικό Super Cup το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 7 Απριλίου, με το αίτημά της να μη γίνεται αποδεκτό.

Η Φενέρ δεν θα πάει ξεκούραστη στο «Γ. Καραϊσκάκης», παρά το αίτημά της!

Θυμίζουμε πως η ομάδα της Τουρκίας θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό στους «8» του Conference League, με το πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο να είναι προγραμματισμένο για τις 11 Απριλίου, ενώ η ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα (18/4).

Λίγα 24ωρα πριν την πρώτη από τις δύο «μάχες» με φόντο τα ημιτελικά της διοργάνωσης, τα «καναρίνια» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Γαλατασαράι για τον τελικό του τούρκικου Super Cup.

Μάλιστα, πριν μερικές μέρες η αντίπαλος των Πειραιωτών ζήτησε την αναβολή της συγκεκριμένης αναμέτρησης με σκοπό οι παίκτες να είναι ξεκούραστοι, όμως αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Συγκεκριμένα η Φενέρ ζήτησε ο τελικός να διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου όταν θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, ωστόσο εκτός από την ομοσπονδία, αυτό το αίτημα δεν βρήκε σύμφωνη και τη Γαλατά, με αποτέλεσμα η αντίπαλος του Ολυμπιακού να δώσει δύο άκρως απαιτητικές αναμετρήσεις μέσα σε μία εβδομάδα.

Όπως αποκάλυψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος, Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των δύο ομάδων της Τουρκίας.

Στην αντίπερα όχθη, θυμίζουμε πως η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Απριλίου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League αναβλήθηκε, καθώς οι δύο ομάδες άσκησαν το σχετικό τους δικαίωμα και κατά συνέπεια η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την αναβολή του παιχνιδιού, μετά την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξάσκησαν το δικαίωμα που απορρέει από το άρθρο 22, παράγραφος 4 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) και υπέβαλλαν έγγραφο αίτημα αναβολής του αγώνα τους, λόγω συμμετοχής στην προημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League.

Κατόπιν τούτου, ο αγώνας για την 5η αγωνιστική ημέρα των Stoiximan Super League Playoffs (Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30) αναβάλλεται».