«Η εποχή του Φερνάντο Σάντος στη Μπεσίκτας τελειώνει!»

Φερνάντο Σάντος

i

PrtScr

«Η εποχή του Φερνάντο Σάντος στη Μπεσίκτας τελειώνει!»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:56 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 05.04.2024

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, ο Φερνάντο Σάντος φέρεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Σε δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται η θέση του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία της Μπεσίκτας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sabah».

«Η εποχή του Φερνάντο Σάντος τελειώνει!», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα. «Η Μπεσίκτας, μεγάλη απογοήτευση στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, δούλεψε με 4 διαφορετικούς προπονητές μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι ασπρόμαυροι, που δεν μπορούσαν να βρουν αυτό που περίμεναν από τους Σενόλ Γκιουνές, Μπουράκ Γιλμάζ και Ρίζα Καλιμπάι, διόρισαν τελικά τον Φερνάντο Σάντος.

Ωστόσο, η Σάντος δεν μπόρεσε να βελτιώσει την κακή εικόνα της. Ήδη αναζητούν τον προπονητή που θα αναλάβει καθήκοντα την επόμενη σεζόν», τονίζει.

Την Πέμπτη (4/4) η τουρκική ομάδα υποδέχθηκε την Μπασάκσεχιρ του Δημήτρη Πέλκα, για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Μπεσίκτας προηγήθηκε στο 16’ με τον Κόλεϊ κι έδειχνε να κρατάει τη νίκη στα χέρια της.

Ωστόσο ο Πέλκας, μπήκε στο ματς στο 69’ και στο 95’ (έξι ήταν τα λεπτά καθυστερήσεων) εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ιλκχάν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η Μπεσίκτας με 47 βαθμούς σε 31 αγώνες έχει μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα. Είναι στο -37 από την πρώτη Γαλατασαράι και στο -35 από τη δεύτερη Φενέρμπαχτσε.

Μετά το ματς ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος πήγε στα μισά της σεζόν στη Μπεσίκτας, έδειξε να έχει ρίξει λευκή πετσέτα στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι στη γειτονική χώρα να του ασκήσουν σκληρή κριτική.

«Τέσσερις τεχνικοί δούλεψαν πριν από εμένα σε λίγο διάστημα. Όλοι γνώριζαν ήδη πώς ήταν η κατάσταση στην ομάδα. Ο βασικός σκοπός που ήρθα, είναι να ολοκληρώσω το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να πάρω το κύπελλο και να σχεδιάσω το πλάνο για την επόμενη σεζόν.

Είχαμε τις ευκαιρίες για να τελειώσουμε το ματς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το 2-0 και να τελειώσουμε την υπόθεση νίκη. Στις καθυστερήσεις μπορούσαμε να είχαμε προωθήσει τη μπάλα στο μισό του αντιπάλου, να “σκοτώσουμε” εκεί τον χρόνο και να μην ανησυχήσουμε. Αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Δεχτήκαμε γκολ από κόρνερ, από σχετικά κοντό παίκτη. Θα ήταν μια σημαντική νίκη».

Υπενθυμίζουμε πως ο Σάντος δούλεψε στην Εθνική Ελλάδος από το 2010 έως το 2014 και συνέχισε για επτά χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, κατακτώντας το Euro του 2016, ενώ η Εθνική Πολωνίας είχε αποτελέσει τον τελευταίο του σταθμό.