Ο Πέλκας στο 95' σόκαρε τον Φερνάντο Σάντος και τη Μπεσίκτας (vid)

Ο Πέλκας στο 95' σόκαρε τον Φερνάντο Σάντος και τη Μπεσίκτας (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 23:41 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 05.04.2024

Ο Δημήτρης Πέλκας αντιμετώπισε τον πρώην τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας Φερνάντο Σάντος και του στέρησε τη νίκη με ασίστ στο 95'.

Ο Δημήτρης Πέλκας αντιμετώπισε τον Φερνάντο Σάντος.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ υποδέχθηκε για την 31η αγωνιστική με τη Μπασάκσεχιρ την Μπεσίκτας του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος πλην της Εθνικής Ελλάδας, εργάστηκε στη χώρα μας και για τους δύο «Δικεφάλους» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η Μπεσίκτας προηγήθηκε στο 16’ με τον Κόλεϊ κι έδειχνε να κρατάει τη νίκη στα χέρια της. Ο διεθνής μέσος Δημήτρης Πέλκας, όμως, μπήκε στο ματς στο 69’ και στο 95’ (έξι ήταν τα λεπτά καθυστερήσεων) εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ιλκχάν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Δείτε την ασίστ του Πέλκα

Η Μπεσίκτας με 47 βαθμούς σε 31 αγώνες έχει μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα. Είναι στο -37 από την πρώτη Γαλατασαράι και στο -35 από τη δεύτερη Φενέρμπαχτσε.

Η Τράμπζονσπορ του Φούντα είναι στο +5 και στην τρίτη θέση, ενώ η Μπασάκσεχιρ του Πέλκα, η οποία κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη είναι πλέον έβδομη με 43 βαθμούς.

Μετά το ματς ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος πήγε στα μισά της σεζόν στη Μπεσίκτας, έδειξε να έχει ρίξει λευκή πετσέτα στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι στη γειτονική χώρα να του ασκήσουν σκληρή κριτική.

Ο Σάντος δήλωσε μετά τον αγώνα:

«Τέσσερις τεχνικοί δούλεψαν πριν από εμένα σε λίγο διάστημα. Όλοι γνώριζαν ήδη πώς ήταν η κατάσταση στην ομάδα. Ο βασικός σκοπός που ήρθα, είναι να ολοκληρώσω το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να πάρω το κύπελλο και να σχεδιάσω το πλάνο για την επόμενη σεζόν.

Είχαμε τις ευκαιρίες για να τελειώσουμε το ματς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το 2-0 και να τελειώσουμε την υπόθεση νίκη. Στις καθυστερήσεις μπορούσαμε να είχαμε προωθήσει τη μπάλα στο μισό του αντιπάλου, να “σκοτώσουμε” εκεί τον χρόνο και να μην ανησυχήσουμε. Αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Δεχτήκαμε γκολ από κόρνερ, από σχετικά κοντό παίκτη. Θα ήταν μια σημαντική νίκη».