Φιρμίνο: «Θα μου λείψουν τα πάντα - Ίσως μια μέρα να επιστρέψω»

Ρόμπερτ Φιρμίνο

i

Ρόμπερτ Φιρμίνο/©Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Φιρμίνο: «Θα μου λείψουν τα πάντα - Ίσως μια μέρα να επιστρέψω»

Κώστας Τσιακλής 10:58 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 20.05.2023

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ και μίλησε ανοικτά ενόψει της τελευταίας του αναμέτρησης στο «Άνφιλντ».

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο αναφέρθηκε για το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του με τη Λίβερπουλ και μεταξύ άλλων είπε πως θα του λείψουν τα πάντα, από τους συμαπίκτες του μέχρι και τους οπαδούς.

 Έφτασε η στιγμή που το «Άνφιλντ» θα τραγουδήσει και θα χειροκροτήσει για τελευταία φορά ένα θρύλο του, τον Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ έπειτα από οκτώ χρόνια, έτσι η αναμέτρηση με την Άστον Βίλα θα είναι η τελευταία του εντός έδρας.

Ο Φιρμίνο κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός αυτό και αναφέρθηκε επίσης και στην απόφαση του να αποχωρήσει. Επιπλέον είπωε πως θα του λείψουν τα πάντα εννοώντας τον κόσμου, τους συμπαίκτες του και το σύλλογο γενικότερα.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση των Φιρμίνο, Μίλνερ, Τσέιμπερλεϊν και Κεϊτά
PREMIER LEAGUE

20:04 - 17.05.2023

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση των Φιρμίνο, Μίλνερ, Τσέιμπερλεϊν και Κεϊτά

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση των Ρομπέρτο Φιρμίνο, Τζέιμς Μίλνερ, Άλεξ Όξλεϊντ Τσέιμπερλεϊν και Νάμπι Κεϊτά από το σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος άσος είπε: «Προσπαθώ να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι αλλά μετά από αυτό θα κλάψω 100%. Θα μου λείψουν τα πάντα. Οι συμπαίκτες μου, ο σύλλογος, οι οπαδοί, ειδικά οι φίλαθλοι. Αγαπώ τους οπαδούς - με στήριξαν πολύ σε αυτά τα οκτώ χρόνια. Είμαι τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε εδώ μαζί. Για όλα όσα έκανε ο σύλλογος για μένα και για την οικογένειά μου, είμαι τόσο χαρούμενος.

Ήρθε η ώρα, δυστυχώς. Ο κύκλος εδώ έχει κλείσει και καταλαβαίνω ότι ήρθε η ώρα να φύγω. Είμαι πολύ περήφανος για όλα όσα έχω κάνει εδώ με την ομάδα, για όσα πετύχαμε μαζί και για την όμορφη ιστορία που γράψαμε μαζί. Είμαι πολύ περήφανος. Ίσως μια μέρα να μπορούσα να επιστρέψω, δεν ξέρω, αλλά ήρθε η ώρα να φύγω».

Επίσης ο Φιρμίνο μίλησε και για τις στιγμές που έζησε την περασμένη Δευτέρα (15/05) όταν στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λέστερ, οι οπαδοί της Λίβερπουλ τραγουδούσαν για πολλή ώρα το τραγούδι του, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την αγάπη τους στο πρόσωπο του. Το φοβερό σε αυτό είναι ότι ο 30χρονος δεν αγωνίστηκε αλλά ήταν απλά με την αποστολή των «κόκκινων» στο «Κινγκ Πάουερ».

«Έμεινα έκπληκτος επειδή το παιχνίδι ήταν εκτός έδρας. Οι οπαδοί ξέρουν ότι δεν είμαι στον πάγκο, αλλά πίσω από αυτόν. Ήμουν πολύ έκπληκτος, αλλά ήμουν και πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Μου άρεσε πολύ και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και την αγάπη και τη στοργή που μου έδειξαν. Δεν θυμάμαι την πρώτη φορά που το άκουσα, αλλά όταν έμαθα ότι οι οπαδοί είχαν δημιουργήσει ένα τραγούδι για μένα ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί είναι συμβολικό. Σημαίνει ότι με αγαπούν και πάντα όταν άκουγα το τραγούδι μου, μου έδινε κουράγιο και κίνητρο να δουλέψω πιο σκληρά, να κάνω περισσότερα για την ομάδα και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φιρμίνο.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο βρίσκεται στη Λίβερπουλ από το καλοκαίρι του 2015, όταν και μεταγράφηκε με 41 εκατομμύρια ευρώ από τη Χόφενχαϊμ. Μέχρι σήμερα ο Βραζιλιάνος έχει καταγράψει συνολικά 360 συμμετοχές, με απολογισμό 109 γκολ και 79 ασίστ. Επιπλέον έχει κατακτήσει τα πάντα με το σύλλογο εκτός από το τρόπαιο του Europa League. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φιρμίνο είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ ενώ στη σχετική λίστα ακολουθεί ο Τζέιμς Μίλνερ, που επίσης θα αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.