Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση των Φιρμίνο, Μίλνερ, Τσέιμπερλεϊν και Κεϊτά

Ρόμπερτ Φιρμίνο

i

Ρόμπερτ Φιρμίνο/©Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση των Φιρμίνο, Μίλνερ, Τσέιμπερλεϊν και Κεϊτά

Κώστας Τσιακλής 20:04 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 17.05.2023

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση των Ρομπέρτο Φιρμίνο, Τζέιμς Μίλνερ, Άλεξ Όξλεϊντ Τσέιμπερλεϊν και Νάμπι Κεϊτά από το σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση τεσσάρων παικτών από το ρόστερ της, με το τέλος της φετινής περιόδου. Πρόκειται για τους Ρομπέρτο Φιρμίνο, Νάμπι Κεϊτά, Τζέιμς Μίλνερ και Άλεξ Όξλεϊντ Τσέιμπερλεϊν, τους οποίους ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τους τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίβερπουλ: «Η Λίβερπουλ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι Ρομπέρτο Φιρμίνο, Νάμπι Κεϊτά, Τζέιμς Μίλνερ και Άλεξ Όξλεϊντ Τσέιμπερλεϊν θα αποχωρήσουν από τον σύλλογο μετά τη λήξη των συμβολαίων τους αυτό το καλοκαίρι.

Η τετράδα θα ξεκινήσει νέα κεφάλαια στην καριέρα της μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2022-23, έχοντας βοηθήσει τους «κόκκινους» να σηκώσουν τα μεγαλύτερα τρόπαια του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο «Άνφιλντ».

Και οι τέσσερις έπαιξαν το ρόλο τους στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην κατάκτηση του Champions League, του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA το 2019, προτού γίνουν η πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ που κατακτά τον τίτλο του πρωταθλήματος για 30 χρόνια καθώς συγκέντρωσε 99 βαθμούς το 2019-20. 

Δύο ακόμη τρόπαια προστέθηκαν στη συλλογή εν μέσω της διεκδίκησης του quadruple την περασμένη περίοδο, με επιτυχία στο Carabao Cup και στο Emirates FA Cup στο «Γουέμπλεϊ».

Ο χρόνος τους με τους Reds περιελάμβανε επίσης δύο στενές παρουσίες στη δεύτερη θέση στην Premier League, άλλες δύο συμμετοχές σε τελικούς Champions League και μια νίκη στο Κομιούνιτι Σιλντ του 2022, ενώ οι Φιρμίνο και Μίλνερ ήταν βασικά στοιχεία καθώς η Λίβερπουλ έφτασε στους τελικούς του League Cup και του Europa League κατά την πρώτη σεζόν του Κλοπ.

Με την επίσκεψη της Άστον Βίλα το Σάββατο να είναι η τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση των «κόκκινων» για τη φετινή σεζόν, θα αποδοθούν ειδικές ευχαριστίες στην τετράδα στο «Άνφιλντ», με περαιτέρω αφιερώματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του συλλόγου μετά το τέλος της σεζόν, καθώς ευχόμαστε στους Ρομπέρτσο, Νάμπι, Τζέιμς, Άλεξ και στις οικογένειές τους το καλύτερο για το μέλλον.

Και οι τέσσερις παίκτες θα αποχωρήσουν με την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μας για τη συνεισφορά τους».

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο και ο Τζέιμς Μίλνερ βρίσκονται στη Λίβερπουλ από το 2015 και έχουν καταγράψει 360 (με 109 γκολ και 79 ασίστ) και 330 εμφανίσεις (με 26 γκολ και 46 ασίστ) αντίστοιχα. Τον Αύγουστο του 2017 μεταγράφηκε στο «Άνφιλντ» ο Άλεξ Όξλεϊιντ Τσέιμπερλεϊν ενώ το καλοκαίρι του 2019 αποκτήθηκε και ο Νάμπι Κεϊτά. Ο Άγγλος μέσος μετράει 146 εμφανίσεις (με 18 γκολ και 15 ασίστ) ενώ ο άσος από τη Γουϊνέα 129 (με 11 γκολ και επτά ασίστ).