Φώτης Ιωαννίδης: Το μυστικό του πανηγυρισμού του - Πότε «λάνσαρε» για πρώτη φορά την αγαπημένη του κίνηση (vids)

Φώτης Ιωαννίδης: Το μυστικό του πανηγυρισμού του - Πότε «λάνσαρε» για πρώτη φορά την αγαπημένη του κίνηση (vids)

Sportal newsroom 19:45 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:44 - 12.03.2024

Αποτελεί και απολύτως δικαιολογημένα ό,τι πιο «καυτό» υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και πλέον αποτελεί μια βασική επιλογή στην Εθνική ομάδα. Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι πλέον ένα «σύμβολο», τόσο αυτός, όσο και ο πανηγυρισμός του.

Λένε ότι πολλές φορές η αξία ενός ποδοσφαιριστή φαίνεται πολύ περισσότερο εν τη απουσία του κι αυτό συνέβη για περίπου έναν μήνα και στην περίπτωση του Φώτη Ιωαννίδη με τον Παναθηναϊκό. Πολλές φορές τα αποτελέσματα για το «τριφύλλι» ήρθαν, οπότε ούτε… γάτα ούτε ζημιά, αλλά ήταν ηλίου φαιεινότερο ότι στην κορυφή της επίθεσης κάτι έλειπε, τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία.

Ο 24χρονος επιθετικός επέστρεψε στη δράση, ξεπερνώντας τον τραυματισμό του και την υποτροπή που υπέστη στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ατρόμητο, στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου στη Λεωφόρο και αφού χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει εκ νέου τα πατήματά του, είναι και πάλι στις επάλξεις και ενδεχομένως πιο δυνατός από ποτέ.

Γκολ με τον Άρη, γκολ με τον ΟΦΗ και φυσικά αποκορύφωμα η εκπληκτική του εμφάνιση στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», που σκόραρε δύο φορές και μάλιστα αυτά ήταν τα πρώτα του γκολ στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου, αρχίζοντας μάλιστα να χτίσει ένα καλό σερί, αφού θυμίζουμε ότι είχε σκοράρει και στο ντέρμπι της Λεωφόρου για το Κύπελλο Ελλάδας, διαμορφώνοντας με κεφαλιά το τελικό 1-1.

Γενικότερα, μπορεί κανείς να μιλήσει για μία πορεία σαν… παραμύθι ή πιο απλά για ένα μάθημα για οποιονδήποτε Έλληνα ποδοσφαιριστή που βιώνει όπως πάντα την αμφισβήτηση, αλλά εκείνος χωρίς λόγια και μόνο μέσω της δουλειάς του, φτάνει όχι μόνο να είναι βασικός και αναντικατάστατος σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά και να βάζει από κάτω του ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν «χρυσοπληρωθεί» για να κάνουν τη διαφορά.

Ωστόσο, πέρα από τα κατορθώματά του εντός αγωνιστικού χώρου, ο Φώτης Ιωαννίδης έχει γίνει και viral, καθώς εδώ και λίγους μήνες ένα συστήσει στο… κοινό έναν ολόδικό του πανηγυρισμό, φέρνοντας παράλληλα τα δύο μικρά δάχτυλα των χεριών του.

Σύμφωνα με μια… πρόχειρη έρευνα, την πρώτη φορά που πανηγύρισε με αυτό τον τρόπο ήταν στις 21 Νοεμβρίου, όταν η Ελλάδα υποδέχθηκε τη Γαλλία στην «OPAP Arena» και σκόραρε, διαμορφώνοντας το 2-1 για την Εθνική μας ομάδα.

«Τι σημαίνει ο πανηγυρισμός του;», είναι η προφανής και η αυθόρμητη ερώτηση που έχουν καταθέσει πολλοί για αυτή την κίνηση του Φώτη Ιωαννίδη, περιέργεια από την οποία δεν αποτελούν εξαίρεση ούτε φίλοι, αλλά πολύ περισσότερο οι δημοσιογράφοι.

Προφανώς, λοιπόν, από τη στιγμή που ο Φώτης Ιωαννίδης λάνσαρε αυτό τον τον πανηγυρισμό, οι πιο παρατηρητικοί ρεπόρτερ, σαφώς και ρώτησαν τον Έλληνα επιθετικό για το τι σημαίνει αυτή η κίνηση, ωστόσο, ο ίδιος, ως έχει δικαίωμα το κρατάει «επτασφράγιστο μυστικό».

«Παιδιά, συγγνώμη, αλλά είναι κάτι πολύ προσωπικό και θα ήθελα να το κρατήσω για μένα», είναι η απόλυτα ευγενική απάντησή του σε όσους τον έχουν ρωτήσει και φυσικά αυτό γίνεται σεβαστό, χωρίς να υπάρχει επιμονή σε ένα θέμα, που ούτως ή άλλως έχει να κάνει με δημοσιογραφικό… κουτσομπολιό, παρά με την ουσία που είναι η απόδοσή του εντός γηπέδου, εκεί που ο ίδιος είναι απόλυτα… εκφραστικός.

Talking Points: Χαμένος στη... διάταξη ο Μεντιλίμπαρ
SPORTAL ORIGINALS

10:50 - 11.03.2024

Talking Points: Χαμένος στη... διάταξη ο Μεντιλίμπαρ

Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης σ’ ένα ακόμα Talking Points αναλύουν τα σημεία - κλειδιά της σπουδαίας επικράτησης του Παναθηναϊκού με σκορ 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, το μεγάλο «διπλό» του Άρη στην Τούμπα και το άνετο πέρασμα της ΑΕΚ από το «Αθανάσιος Διάκος» στην 1η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, που βρήκε ξανά την Ένωση στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για την ιστορία, ο Φώτης Ιωαννίδης έχει τη φετινή σεζόν 20 γκολ σε 36 εμφανίσεις, μοιράζοντας και επτά ασίστ. Μάλιστα, από αυτά τα γκολ, τα επτά είναι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.