Ζορίστηκε, αλλά πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ
i

Photo by Nigel French/Sportsphoto/Allstar via Getty Images

Ζορίστηκε, αλλά πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ

Sportal newsroom 23:57 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 25.01.2024

Τα βρήκε... σκούρα η Λίβερπουλ κόντρα στη Φούλαμ, δεν κατάφερε να τη νικήσει (1-1), αλλά λόγω της νίκης της στο πρώτο ματς των δύο ομάδων (2-1) πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν το έργο της Λίβερπουλ κόντρα στη Φούλαμ, που παραδοσιακά τη δυσκολεύει. Οι «ρεντς» δυσκολεύτηκαν αρκετά και παρότι προηγήθηκαν δεν πήραν τη νίκη (1-1), όμως επειδή στο πρώτο ματς των δύο ομάδων είχαν επικρατήσει με 2-1 πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Τσέλσι (25/1, 17:00), η οποία παρότι ηττήθηκε με 1-0 από τη Μίντλεσμπρο στο πρώτο παιχνίδι, πήρε άνετα την πρόκριση στη ρεβάνς, νικώντας με 6-1. Έτσι, οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό.

Οι «ρεντς» μπήκαν δυνατά στο ματς, όμως η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από την πλευρά των γηπεδούχων, με το σουτ του Παλίνια να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Έπειτα από τρία λεπτά όμως, στην πρώτη της σημαντική ευκαιρία η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε προβάδισμα, με τον Λουίς Ντίαζ να κάνει μία εξαιρετική ενέργεια και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο 28ο λεπτό, καθώς ο Νούνιες αφού σημάδεψε το δοκάρι μετέπειτα πήρε το ριμπάουντ ο Ντίας και σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε έπειτα από εξέταση του VAR, καθώς υπήρχε οφσάιντ.

Στην επανάληψη οι «κότατζερς» έκαναν καλό ξεκίνημα και στο 53' έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Περέιρα τράνταξε το δοκάρι. Λίγο αργότερα βέβαια η Λίβερπουλ είχε δύο καλές στιγμές με Έλιοτ και Νούνιες, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει καμία από αυτές σε γκολ.

Η Φούλαμ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 77ο λεπτό, όταν ο Γουίλσον «σέρβιρε» στον Ντιόπ και εκείνος πλάσαρε τον Κέλεχερ για το 1-1, ενώ στο 80' είχε και μεγάλη ευκαιρία με τον Γουίλσον, προκειμένου να φέρει τούμπα τον αγώνα και να τον στείλει στην παράταση, αλλά δεν την αξιοποίησε και το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με αποτέλεσμα να περάσει στον τελικό του Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ.