Ο Φούντας έφτασε στη Τουρκία για την Τράμπζονσπορ (vid)
i

©SS Twitter

Ο Φούντας έφτασε στη Τουρκία για την Τράμπζονσπορ (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:55 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:58 - 15.08.2023

Ο Ταξιάρχης Φούντας έφτασε στη Τουρκία το απόγευμα της Τρίτης (15/8) για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Τράμπζονσπορ.

Ο Ταξιάρχης Φούντας έφτασε το απόγευμα της Τρίτης (15/8) στη Τουρκία, προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Τράμπζονσπορ.   

Το συμβόλαιό που πρόκειται να υπογράψει ο Έλληνας επιθετικός θα είναι για 2+1 χρόνια ενώ οι ετήσιες απολαβές του 27χρονου θα ανέρχονται σε 750.000 ευρώ.

Μετά τους Τάσο Μπακασέτα, Δημήτρη Κουρμπέλη και Μανώλη Σιώπη, ο Ταξιάρχης Φούντας αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα από την Τραπεζούντα. Η μεταγραφή θεωρείται κλεισμένη και η επίσημη ανακοίνωση του θα γίνει πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα. Βεβαίως, δεν θα έχει συμπαίκτη τον Σιώπη, διότι ο Έλληνας μέσος έλυσε το συμβόλαιο του με την Τράμπζονσπορ. 

Ο 27χρονος επιθετικός, ο οποίος έχει ξενιτευτεί από το 2017, έλυσε τη συνεργασία του με τη DC United, την περσινή του ομάδα, με την οποία πέτυχε 18 γκολ σε 38 αναμετρήσεις, επιστρέφει στην Ευρώπη και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Τουρκία. 

Η καλύτερη περίοδος του ωστόσο, ήταν το διάστημα που πέρασε φορώντας τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, από το 2019 έως και το 2022. Μέσα σε αυτή την τριετία πέτυχε πολλά και εξελίχθηκε αρκετά σαν παίκτης. 

Στην πρώτη του χρονιά, βρήκε δίχτυα 19 φορές και ήταν τρίτος στην σχετική κατάταξη στο πρωτάθλημα, ενώ μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα του αυστριακού πρωταθλήματος και παράλληλα αναδείχθηκε παίκτης της σεζόν για τη Ραπίντ Βιέννης. Στα τρία χρόνια παραμονής του στην Αυστρία, ο τελικός απολογισμός για τον διεθνή επιθετικό, ήταν 45 γκολ και 19 ασίστ σε 91 αναμετρήσεις. 

Ο Ταξιάρχης Φούντας έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα, ξεκινώντας τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα με τη φανέλα της ΑΕΚ, για λογαριασμό της οποίας αγωνίστηκε δύο χρόνια, μέχρι και τον υποβιβασμό της. 

Αργότερα, έπαιξε σε Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο. Μάλιστα, οι εμφανίσεις του με τους Νεοσμυρνιώτες ήταν αυτές που κίνησαν το ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού και αποτέλεσαν το έναυσμα, να δοκιμάσει την τύχη του εκτός συνόρων. 

Πλέον, είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην Τουρκία και έχοντας και τους δύο συμπατριώτες του στο πλάι του, ελπίζει βοηθήσει την Τράμπζονσπορ να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στο πρωτάθλημα και να επιστρέψει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.