Φραντσέσκο Τότι: «Ο Μέσι είναι κάτω από τον Μαραντόνα...»
i

Τότι/©Twitter

Φραντσέσκο Τότι: «Ο Μέσι είναι κάτω από τον Μαραντόνα...»

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:57 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο πρωταθλητής κόσμου με την Ιταλία το 2006 πήρε θέση στο δίλημμα και αναφέρθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο και στον Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Φραντσέσκο Τότι λατρεύεται σαν Θεός από τους οπαδούς της Ρόμα. Αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με την εθνική ομάδα της Ιταλίας το 2006 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, νικώντας στον τελικό την Γαλλία. Εμφανίστηκε χθες σε εκπομπή του καναλιού Twitch «BepiTv» και είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. 

Ο Τότι δέχθηκε ερώτηση για τον Μέσι και τον Μαραντόνα και απάντησε: «Μέσι ή Μαραντόνα; Μιλάμε για δύο εξωγήινους. Ο Ντιέγκο είναι το ποδόσφαιρο. Ο Λέο (Μέσι) είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά είναι κάτω από τον Πελούσα (το παρατσούκλι του Μαραντόνα). Δεν είναι εύκολο να βρεις τα σωστά επίθετα. Μιλάμε για ανθρώπους και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνω και τον Κριστιάνο (Ρονάλντο), ο οποίος ανήκει σε άλλη κατηγορία. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Ζοζέ Μουρίνιο την θέση του Φερνάντο Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας και να προπονεί παράλληλα την Ρόμα. Διαφώνησε με αυτή την προοπτική λέγοντας: «Όχι. Αν μπορείς να προπονήσεις έναν σύλλογο, είναι δίκαιο να αφοσιωθείς αποκλειστικά σε αυτό».