Η Γαλατασαράι με δύο ασύλληπτα γκολ σε τρία λεπτά έσωσε τον βαθμό στο θρίλερ με την Κοπεγχάγη στην Πόλη
i

© Photo by Ahmad Mora/Getty Images

Η Γαλατασαράι με δύο ασύλληπτα γκολ σε τρία λεπτά έσωσε τον βαθμό στο θρίλερ με την Κοπεγχάγη στην Πόλη

Γιώργος Σακελλαρίου 21:44 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 20.09.2023

Η Κοπεγχάγη προηγήθηκε 2-0 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες και η Γαλατασαράι με γκολ στο 86’ και το 88’ ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε τον βαθμό.

Η Γαλατασαράι έκανε τρομερές μεταγραφές το καλοκαίρι.

Κράτησε τον Ικάρντι και τον Μέρτενς και πήρε στην Κωνσταντινούπολη παίκτες, όπως οι Ζίγεχ, Ζαχά, Ανχελίνο, Τετέ. Ο τελευταίος έπαιξε ρόλο και στη… μισή ανατροπή της Γαλατασαράι στο εντός έδρας 2-2 με την Κοπεγχάγη, για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου στο Champions League.

Οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά στο κατάμεστο Αλί Σαμί Γεν και στο 24’ ο Ακτούρκογλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 35’, όμως, έγινε το 0-1. Σε επίθεση διαρκείας, ο Ελιονούσι δέχθηκε τη μπάλα κι εκτέλεσε τον Μουσλέρα.

Η Γαλατά πίεσε για την ισοφάριση και στο 38’ ο Μέρτενς αστόχησε, ενώ στο 40’ ο Ικάρντι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στο 45’+2’ ο Μουσλέρα νίκησε τον Λάρσον και γλίτωσε το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοπεγχάγη πάλι χτύπησε πρώτη. Ο Μέλινγκ έκανε την ασίστ στον Ντιόγκο Γκονσάλβες κι αυτός σημείωσε το 0-2.

Σ’ εκείνο το σημείο μπήκε στο ματς ο Τετέ αντί του Μέρτενς. Στο 69’ ο Ικάρντι ήταν πάλι άστοχος και στο 73’ αποβλήθηκε ο δεξιός μπακ της Κοπεγχάγης Γέλερτ, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δήλωση έπος για το γκολ του Προβεντέλ: «Θα λέω στους γκολκίπερ μου να ανεβαίνουν συνέχεια»
CHAMPIONS LEAGUE

18:25 - 20.09.2023

Δήλωση έπος για το γκολ του Προβεντέλ: «Θα λέω στους γκολκίπερ μου να ανεβαίνουν συνέχεια»

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι μιλώντας στη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της Αταλάντα για το Europa League μίλησε για το φοβερό γκολ του Προβεντέλ με τη Λάτσιο, λέγοντας μάλιστα ότι σκοπεύει πλέον να ανεβάζει τον τερματοφύλακά του σε κάθε κόρνερ που θα κερδίζει η ομάδα του.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και στο 86’ ο Σάσα Μπόεϊ, από πάσα του Τετέ, με έναν κεραυνό εντός περιοχής έκανε το 1-2.

Στο 88’ έγινε το 2-2. Ο Ζαχά έκανε σέντρα από αριστερά στον Τετέ κι αυτός με τρομερό αριστερό πλασέ στο όριο της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Γκραμπάρα για το 2-2.