Η Γερμανία έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Γαλλίας

Η Γερμανία έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Γαλλίας

Γιώργος Σακελλαρίου 23:54 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 24.03.2024

Η Γερμανία έκανε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε 2-0 στη Λυών τη Γαλλία με γκολ του Φλόριαν Βιρτζ στα επτά δευτερόλεπτα και του Χάβερτς.

Η Γερμανία χαμογέλασε στο σπουδαίο φιλικό με τη Γαλλία. Στον αγώνα που έγινε στη Λυών στο «Groupama Stadium», τα «πάντσερ» έπιασαν σπουδαία απόδοση κι έδειξαν ότι είναι σε καλή κατάσταση λίγους μήνες πριν το Euro 2024, το οποίο θα διοργανώσουν και φυσικά ο στόχους τους είναι να κατακτήσουν και την κούπα.

Ηγέτης των φιλοξενούμενων ο Φλόριαν Βιρτζ. Ο άσος της Λεβερκούζεν έκανε το 1-0 και έβγαλε μαγική μπαλιά για το 2-0.

Η Αυστρία στο φιλικό με τη Σλοβακία εκτός έδρας έκανε το 1-0 στα 6 δευτερόλεπτα με τον Μπαουμγκάρντνερ!

Η Γερμανία, λοιπόν, αποφάσισε να τη μιμηθεί και στο φιλικό με τη Γαλλία άνοιξε το σκορ στα 7 δευτερόλεπτα! Ο άσος της Λεβερκούζεν Φλοριάν Βιρτζ με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Μπρι Λορίς Σαμπά κι έκανε το 1-0 για τα «πάντσερ»!

Η ομάδα του Γιουλιάν Νάγκελσμαν, ουσιαστικά σκόραρε με δύο πάσες. Αυτή, μάλιστα, είναι η τρίτη φορά που η Γαλλία δέχεται γκολ στο πρώτο λεπτό ενός αγώνα. Η πρώτη ήταν πριν από 101 χρόνια! Στις 2 Απριλίου 1923 με αντίπαλο την Ολλανδία και η δεύτερη πριν από 42 χρόνια. Στις 16 Ιουνίου 1982 σκόραρε εναντίον της η Αγγλία.

Δείτε το γκολ του Βιρτζ στα 7 δευτερόλεπτα.

Η Γερμανία βρήκε δεύτερο γκολ νωρίς και στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη γηπεδούχο Γαλλία. Στο 49’ ο Βίρτζ υποδέχθηκε την μπάλα αριστερά, κινήθηκε προς τον άξονα κι έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Μουσιάλα. Ο νεαρός επιθετικός απέφυγε τον Σαμπά κι από πλάγια αριστερά γύρισε στον Χάβερτς, ο οποίος με αριστερό πλασέ σε άδεια εστία σημείωσε το 2-0.

Δείτε το δεύτερο γκολ που σημείωσε η Γερμανία.

Η Γαλλία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 87’. Σε γύρισμα του Εμπαπέ από αριστερά, ο Μίτελσταντ προσπάθησε να διώξει, αλλά με αριστερό χέρι βρήκε τη μπάλα και την έστειλε προς τα δίχτυα της ομάδας του!

Πριν περάσει τη γραμμή ο Ρούντιγκερ την απομάκρυνε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυναν οι υπόλοιποι αμυντικοί.