«Γάζωσε» το Λουξεμβούργο η Πορτογαλία, στο... ρελαντί η Ιταλία

Λουξεμβούργο - Πορτογαλία

i

Photo by Will Palmer/Sportsphoto/Allstar via Getty Images

«Γάζωσε» το Λουξεμβούργο η Πορτογαλία, στο... ρελαντί η Ιταλία

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:43 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 27.03.2023

Έκανε πάρτι η Πορτογαλία, η οποία ισοπέδωσε το Λουξεμβούργο με 6-0, ενώ η Ιταλία επικράτησε άνετα της Μάλτα με 2-0 για τα προκριματικά του Euro 2024.

Επίδειξη δύναμης από την Πορτογαλία του ορεξάτου Ρονάλντο! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πανηγύρισε τη νίκη επί του αδύναμου Λουξεμβούργου με το εμφατικό 6-0, με τον Κριστιάνο να έχει κέφια και να πετυχαίνει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Έτσι, οι Πορτογάλοι παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του δέκατου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro με 6 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν στην 5η θέση με 1 βαθμό.

Οι Πορτογάλοι καθάρισαν από νωρίς, με τον «CR7» να ανοίγει το σκορ μόλις στο 9' με προβολή από κοντά και τον Ζοάο Φέλιξ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του έπειτα από έξι λεπτά. Στο 18' ο Μπερνάρντο Σίβλα βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, ενώ ο Ρονάλντο χτύπησε ξανά στο 31' για το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι παρότι έριξαν ταχύτητα βρήκαν άλλα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος με τους Οτάβιο (75') και Λεάο (88'), φτάνοντας έτσι στη νίκη με το τελικό 6-0.

Μπορεί να μην ενθουσίασε η Ιταλία, αλλά πήρε δίχως να ιδρώσει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του θεσμού, επικρατώντας 2-0 της Μάλτα.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» πήρε το προβάδισμα στο 15', με τον Τονάλι να βρίσκει τον Ρετέγκι και τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και μετέπειτα στα δίχτυα με κεφαλιά. Έπειτα από δώδεκα λεπτά ο Πεσίνα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Την ίδια ώρα η Φινλανδία πήρε τη νίκη επί της Βόρειας Ιρλανδίας με 1-0 χάρη στο γκολ του Κάλμαν, ενώ η Σλοβακία επικράτησε της Βοσνίας με 2-0.