Με τη συνταγή του θριάμβου η Ελλάδα στον τελικό για το Euro 2024 – Τα ιδιαίτερα σε Μπάλντοκ για Κβαρατσχέλια

Με τη συνταγή του θριάμβου η Ελλάδα στον τελικό για το Euro 2024 – Τα ιδιαίτερα σε Μπάλντοκ για Κβαρατσχέλια

Γιώργος Σακελλαρίου 22:50 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:55 - 25.03.2024

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη και οι έντεκα που σάρωσαν το Καζακστάν θ’ αντιμετωπίσουν τη Γεωργία με στόχο την πρόκριση στο Euro 2024.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, λέει ένα ποδοσφαιρικό κλισέ.

Στην περίπτωση της Εθνικής Ελλάδας, πάντως, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Όταν, μάλιστα, η νίκη στον ημιτελικό της τρίτης κατηγορίας του Nations League, με αντίπαλο του Καζακστάν στην OPAP Arena, ήρθε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Στο παιχνίδι με τη Γεωργία, λοιπόν, που είναι ένας τελικός, ο οποίος δίνει πρόκριση στο Euro 2024 στη Γερμανία, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σ’ εκπλήξεις και πειράματα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης ξεκίνησε τους παίκτες με τους οποίους πορεύτηκε στα δύο χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο Πέλκας και ο Κουρμπέλης, για παράδειγμα, στην Τουρκία την τρέχουσα σεζόν δεν έχουν πολλά ματς. Ο πρώτος δεν είναι βασικός στη Μπασάκσεχιρ, ενώ είχε κι έναν τραυματισμό, ενώ ο Κουρμπέλης από την Τράμπζονσπορ, όπου δεν είχε ενεργό ρόλο δόθηκε δανεικός στην Καραγκιουμρούκ.

Οι δύο διεθνείς, ωστόσο, ξεκίνησαν και ήταν εκ των κορυφαίων σημειώνοντας γκολ. Ο Πέλκας είχε και την ενέργεια στο πρώτο γκολ, κερδίζοντας το πέναλτι μετά το σουτ που επιχείρησε. Το ίδιο ισχύει και για τον Χατζηδιάκο, αλλά και τον Μπάλντοκ. Ο μόνος λόγος ν’ αλλάξει κάτι ο Πογέτ θα ήταν μία τιμωρία ή ένας τραυματισμός.

Ο Χατζηδιάκος, ο οποίος έγινε αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με το Καζακστάν εξαιτίας ενοχλήσεων, είναι καλά και θα ξεκινήσει. Αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, με δεδομένο ότι είχε ένα θέμα ο Κουλιεράκης, τη θέση του θα πάρει ο Ρέτσος.

Στον τελικό με τη Γεωργία, λοιπόν, ο Βλαχοδήμος θα είναι στο τέρμα, ο Μπάλντοκ θα παίξει δεξί μπακ και θα έχει πολύ έργο με τον Κβαρατσχέλια στην πλευρά του. Ο Πογέτ και οι συνεργάτες του έχουν προχωρήσει σε ανάλυση της Γεωργίας και δεν στέκονται μόνο στον Κβαρατσχέλια. Οι γηπεδούχοι έχουν ορισμένους παίκτες που παίζουν σε καλά πρωταθλήματα και θέλουν προσοχή.

Σε κάθε περίπτωση, έχουν δοθεί ειδικές εντολές στον Μπάλντοκ για την αντιμετώπισή του, ενώ σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του Μασούρα με τις επιστροφές του. Το ίδιο θα συμβεί και στην τελευταία ανάλυση του Πογέτ. Θα δώσει τις οδηγίες του για την αντιμετώπιση του άσου της Νάπολι και όλης της ομάδας της Γεωργίας.

Αριστερό μπακ θα παίξει ο Τσιμίκας και στόπερ θα είναι οι Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος. Στα χαφ θ’ αγωνιστεί ο Κουρμπέλης με τον Μάνταλο και πιο μπροστά σ’ ελεύθερο ρόλο θα βρίσκεται ο Μπακασέτας.

Το βίντεο με την απορία των Μπακασέτα και Πογέτ - Οι Γεωργιανοί επιμένουν στα μυθεύματα πως οι διεθνείς δεν ρώτησαν τον προπονητή για τη βόλτα
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

19:49 - 25.03.2024

Το βίντεο με την απορία των Μπακασέτα και Πογέτ - Οι Γεωργιανοί επιμένουν στα μυθεύματα πως οι διεθνείς δεν ρώτησαν τον προπονητή για τη βόλτα

Συνεχίζουν την προσπάθεια αποσυντονισμού της Εθνικής οι Γεωργιανοί. Το βίντεο με την απορία των Πογέτ, Μπακασέτα στην ερώτηση που τέθηκε για... βόλτα χωρίς άδεια από τον προπονητή.

Στην αριστερή πλευρά θα είναι ο Πέλκας, δεξιά, όπως αναφέραμε, ο Μασούρας και ο Ιωαννίδης στην κορυφή. Η Ελλάδα, όπως και να έχει, εκτός από τους έντεκα που θα παραταχθούν, έχει παίκτες στον πάγκο για ν’ αλλάξουν τη ροή του αγώνα, όπως οι Γιακουμάκης, Παυλίδης, Κωνσταντέλιας, Τζόλης.