Ο Πογέτ αποκάλυψε την τελευταία εντολή στους παίκτες για τον τελικό με τη Γεωργία: «Αυτό τους είπα!» (vid)

Ο Πογέτ αποκάλυψε την τελευταία εντολή στους παίκτες για τον τελικό με τη Γεωργία: «Αυτό τους είπα!» (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 18:30 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:43 - 26.03.2024

Ο Γκουστάβο Πογέτ τόνισε ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να πάρει η Εθνική Ελλάδας την πρόκριση κόντρα στη Γεωργία και να περάσει στο Euro 2024.

Ο Γκουστάβο Πογέτ στις δηλώσεις του λίγο πριν τη σέντρα με τη Γεωργία στο «Μπόρις Παϊτχάτζε» αποκάλυψε τις τελευταίες οδηγίες που έδωσε στους παίκτες.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας τους ζήτησε να παίξουν ως ομάδα και υποστήριξε ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές, ώστε οι διεθνείς ν’ αποδώσουν το μέγιστο για να πάρουν την πρόκριση στο Euro 2024 της Γερμανίας. Ο Πογέτ, παράλληλα, επισήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν η Εθνική θα πάρει την πρόκριση στα 90 λεπτά, στα 120’ ή στα πέναλτι. Αρκεί να πάρει την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογέτ: «Είναι προνόμιο που είμαι εδώ με αυτή την ομάδα. Νιώθω ήρεμος, περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Τους είπα να είναι ο εαυτός τους και συγκεντρωμένοι, να είναι ομάδα. Δεν είναι ατομική υπόθεση. Είναι ένας στόχος και αν θέλουμε να τον πετύχουμε θα πρέπει να το κάνουμε ως ομάδα».

Για τις συνθήκες, το γεμάτο γήπεδο, τα πυροτεχνήματα στο ξενοδοχείο το βράδυ: «Για τους παίκτες το να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο είναι σημαντικό. Αν είμαστε σε καλή μέρα έχουμε καλή ευκαιρία και για νίκη. Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε καλή κατάσταση».

Για τη διάταξη: «Σκεφτόμουν 1-2 αλλαγές, αλλά έτσι όπως παίξαμε με το Καζακστάν θεώρησα ότι δεν χρειάζεται να πάω σε αλλαγές και κόντρα στα πιστεύω μου και κράτησα τους ίδιους έντεκα».

Για την επίτευξη του στόχου: «Είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, η ευθύνη είναι 100% δική μου. Πιστεύω ότι θα έχουμε την απόδοση που πρέπει. Δεν σκέφτομαι καλύτερη στιγμή από το να διεκδικήσεις μία πρόκριση. Με ενδιαφέρει να περάσουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Στα 90’, στα 120’, στα πέναλτι, αρκεί να περάσουμε».