Για τον Αλμέιδα όλες οι εναλλακτικές λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας, είναι στο τραπέζι
i

Αλμέιδα και Πήλιος/©intime

Για τον Αλμέιδα όλες οι εναλλακτικές λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας, είναι στο τραπέζι

Κώστας Τσίλης 18:20 - 31.12.2023

Ο Αλμέιδα για αρκετά ματς της ΑΕΚ μέσα στον Γενάρη θα πρέπει να βρει λύση εκ των έσω για την θέση του αριστερού μπακ αλλά ακόμα δεν είναι απολύτως τίποτα «κλειδωμένο» στο μυαλό του.

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει βγει στην χειμερινή αγορά προς αναζήτηση αριστερού μπακ, όμως με βάση όλες τις ενδείξεις, είναι πολύ δύσκολο να τον έχει στα Σπάτα άμεσα. Και με δεδομένα πως από αύριο αναχωρούν για την εθνική του Ιράν τόσο ο Χατζισαφί, όσο και ο Μοχαμάντι, ο Ματίας Αλμέιδα θα κληθεί να καλύψει εκ των έσω το αριστερό άκρο της άμυνας. Σίγουρα για τα πρώτα παιχνίδια μέσα στον Γενάρη. 

Προφανώς και ο Αργεντινός τεχνικός ήδη έχει βάλει όλες τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στο τραπέζι και κάνει τις σκέψεις του. Ωστόσο τίποτε δεν έχει "κλειδώσει" στο μυαλό του ως απόφαση. Το σίγουρο είναι πως θα πηγαίνει τα παιχνίδια, ένα προς ένα. Για αρχή υπάρχει το ματς με τον Βόλο την Τετάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ένα παιχνίδι με χαρακτηριστικά τέτοια, που μοιάζει ως ιδανική συνθήκη, για να "τσεκάρει" ο Αλμέιδα την περίπτωση του Σταύρου Πήλιου. Ειδικά από την στιγμή που ακόμα ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, δεν έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης. 

Βεβαίως ο Γάλλος μπακ εκτιμάται πως πιθανότατα θα επιστρέψει πριν το ματς με τον Βόλο. Και όσο ο Αλμέιδα θέλει να "τσεκάρει" την περίπτωση του Πήλιου, άλλο τόσο θα ήθελε να δει και στην πράξη το πως ο Σιντιμπέ θα μπορούσε να ανταποκριθεί ως αριστερός μπακ. Έχει παίξει πολλές φορές στην καριέρα του την συγκεκριμένη θέση. Αλλά στην ΑΕΚ καθόλου. Ο Αλμέιδα δεν τον έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα τον Σιντιμπέ αριστερά. Επομένως τώρα δεδομένα έχει μπει στο μυαλό του ως εναλλακτική λύση, αλλά θέλει να δει και το πως θα ανταποκριθεί. Φυσικά το ίδιο ισχύει και με τον Πήλιο, που είναι με καθαρόαιμο αριστερό μπακ, αλλά βασικός στην ΑΕΚ σε ματς επίσημο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. 

Σίγουρα από το μυαλό του Αλμέιδα, εκτός από τον Πήλιο και τον Σιντιμπέ, έχουν περάσει και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Δύσκολα ανάμεσα σ' αυτές μπορεί να υπάρχει ο Άλεξ Κάλενς, παρότι έχει παίξει κατά το παρελθόν ως αριστερό μπακ. Κυρίως λόγω της απουσίας και του Μουκουντί στο κύπελλο εθνών Αφρικής. Μια επιλογή έκπληξη όμως, δεδομένα την έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα. Αλλά δεν είναι και λίγα τα ματς που θα χρειαστεί να βρει λύση εκ των έσω. Ως εκ τούτου δύσκολα θα υπάρξει μια σταθερή επιλογή για την θέση. Κάθε φορά, η απόφαση θα κρίνεται από τις συνθήκες.