Το χαμόγελο του Γιοβάνοβιτς στην ερώτηση για το ματς της χρονιάς: «Έχουμε δώσει 20 τέτοια…» (vid)
i

© Intime

Το χαμόγελο του Γιοβάνοβιτς στην ερώτηση για το ματς της χρονιάς: «Έχουμε δώσει 20 τέτοια…» (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:04 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 25.07.2023

Χαμογελώντας έδωσε την απάντηση ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς, στο ερώτημα που του τέθηκε αν το Ντνίπρο - Παναθηναϊκός είναι το «ματς της χρονιάς» για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Κόζιτσε για την πρώτη του φετινή μάχη εναντίον της Ντνίπρο, με τους «πράσινους» να ψάχνουν πάση θυσία την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League, εκεί όπου περιμένει η Μαρσέιγ.

Μιλώντας για το παιχνίδι του β' προκριματικού γύρου και αν αυτό είναι το «ματς της χρονιάς», η απάντηση του Ιβαν Γιοβάνοβιτς ήταν πως την τελευταία διετία η ομάδα του έχει δώσει 20 τέτοια. 

«Έχω παίξει 20-25 ματς της χρονιάς. Όλα έκατσαν ουσιαστικά τα δύο τελευταία χρόνια. Πλάκα κάνω, αλλά αυτή είναι και η πραγματικότητα. Αν γυρίσετε πίσω τον χρόνο 20-25 ματς ήταν must win. Αλλά είναι και όμορφο, είναι καλό να πρωταγωνιστείς. Παλεύεις όλο τον χρόνο να βρεθείς εδώ.

 Σε δυσκολεύει, αλλά είναι αυτό που κάνει τη ζωή μας στον Παναθηναϊκό ωραία, είτε για μας είτε για τον κόσμο που ζουν για τέτοια παιχνίδια. Είναι όμορφο και στη διετία μπορούμε να πούμε ότι είναι από τα πιο σημαντικά ματς», ανέφερε συγκεκριμένα ο Σέρβος τεχνικός.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη τύπου:

Για το πως ξεκίνησε και στο σημείο που έχει φτάσει: «Θα ήταν υπερβολικό αν το έλεγα πριν δύο χρόνια, μπορεί να μην το σκεφτόμουν, αλλά είναι φυσιολογική εξέλιξη για την ομάδα. Νιώθω καλά που παίζουμε προκριματικά σε τέτοια διοργάνωση, με κάνει χαρούμενο και πιστεύω μας κάνει όλους χαρούμενους».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός και πόσο καλά έχει προετοιμαστεί: «Δουλέψαμε πολύ τις έξι εβδομάδες για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους δύο αγώνες. Κι εμείς και η Ντνίπρο δεν είχαμε επίσημο ματς. Είναι ένα ερωτηματικό για όλους. Είναι δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε καλές ομάδες. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος πρόβλεψη. Εμείς θέλαμε στην προετοιμασία να βρεθούμε στην καλύτερη κατάσταση για το ματς. 

Η προετοιμασία με αφήνει ικανοποιημένο, έχουμε καλή διάθεση και στο γήπεδο θα φανεί πόσα απ’ αυτά που κάναμε μπορούμε να τα εφαρμόσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το πρώτο επίσημο ματς και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί. Πρέπει ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας».

Για την απουσία ευρωπαϊκών αγώνων: «Η έλλειψη ευρωπαϊκών αγώνων για μεγάλο διάστημα είναι πρόβλημα για όλες τις ομάδες. Από κάπου όμως πρέπει να γίνει μία αρχή. Μέσα απ’ αυτή τη λογική ψάχνουμε την ευκαιρία μας, για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε κάθε χρόνο».

Για το αν είναι το ματς της χρονιάς: «Έχω παίξει 20-25 ματς της χρονιάς. Όλα έκατσαν ουσιαστικά τα δύο τελευταία χρόνια. Πλάκα κάνω, αλλά αυτή είναι και η πραγματικότητα. Αν γυρίσετε πίσω τον χρόνο 20-25 ματς ήταν must win. Αλλά είναι και όμορφο, είναι καλό να πρωταγωνιστείς. 

Παλεύεις όλο τον χρόνο να βρεθείς εδώ. Σε δυσκολεύει, αλλά είναι αυτό που κάνει τη ζωή μας στον Παναθηναϊκό ωραία, είτε για μας είτε για τον κόσμο που ζουν για τέτοια παιχνίδια. Είναι όμορφο και στη διετία μπορούμε να πούμε ότι είναι τα πιο σημαντικά ματς».

Για το αν έχει δει τη Ντνίπρο-1: «Είναι λογικό να είδαμε τη Ντνίπρο και τα παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν στους ομίλους με Αλκμάαρ, Απόλλωνα Λεμεσού, Βαντούζ. Στο πρωτάθλημα προσπάθησε μέχρι τέλους να το κατακτήσει. 

Έχουμε δει τα φιλικά της. Νομίζω ότι ξέρουμε καλά την ουκρανική ομάδα, όπως ξέρουν κι αυτοί εμάς. Είναι καλή και οργανωμένη ομάδα, παίζει ποιοτικά και θα έχουνε ενδιαφέρον οι δύο αναμετρήσεις».

Για την ενίσχυση: «Κάναμε καλές και ποιοτικές προσθήκες. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας, αλλά η καθημερινή δουλειά και η σημασία των αγώνων, η ποιότητα των παικτών επισπεύδουν την κατάσταση. Είμαστε καλή ομάδα και με τον χρόνο θα γίνει και καλύτερη».