Ιλιγγο προκαλεί το ποσό που θα πάρει από την FIFA η Μπαρτσελόνα ως αποζημίωση για τον τραυματισμό του Γκάβι

Γκάβι

Ιλιγγο προκαλεί το ποσό που θα πάρει από την FIFA η Μπαρτσελόνα ως αποζημίωση για τον τραυματισμό του Γκάβι

Κώστας Τόπας 12:27 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 20.11.2023

Η Μπαρτσελόνα, ενδέχεται να λάβει εκατομμύρια ως αποζημίωση από τη FIFA αφού ο Γκάβι υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στον αγώνα της εθνικής Ισπανίας, εναντίον της Γεωργίας για τα προκριματικά του Euro 2024.

Ο 19χρονος μέσος, ο οποίος έχει συμμετάσχει και στα 27 παιχνίδια από τότε που ο Λουίς ντε λα Φουέντε διορίστηκε προπονητής της Ισπανίας τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα με την Γεωργία, με τις πρώτες ενδείξεις να αναφέρουν πως έχει υποστεί ρήξη χιαστού. Κι αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί τότε θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν με την Μπαρτσελόνα και η παρουσία του στο Euro του επόμενου καλοκαιριού να τεθεί σε κίνδυνο.

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, οι «μπλαουγκράνα» είναι έξαλλοι, καθώς δεν καταλαβαίνουν γιατί ο  παίκτης τους, Γκάβι αγωνίστηκε στον τελευταίο της αγώνα, από τη στιγμή που η Ισπανία είχε ήδη προκριθεί στα τελικά του Euro. Από τότε έχει προκύψει ότι η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να λάβει μεγάλη αποζημίωση από τη FIFA, καθώς ένας από τους βασικούς παίκτες της φαίνεται ότι θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες.

Στην πραγματικότητα, η ισπανική «Mundo Deportivo» αναφέρει ότι οι Καταλανοί θα πρέπει να αποζημιωθούν τουλάχιστον με τρία εκατομμύρια ευρώ από τη FIFA ως μέρος του προγράμματος προστασίας τους. Σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA, οι σύλλογοι θα λάβουν αποζημίωση εάν ένας παίκτης τραυματιστεί κατά τη διάρκεια καθηκόντων του με την εθνική του ομάδα και μείνει εκτός δράσης για περισσότερες από 28 ημέρες. Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, θα αρχίσει να αποζημιώνεται στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο «ιός της FIFA» έχει κάνει τις ομάδες να παρακαλάνε να μην αγωνίζονται τα αστέρια τους με τις εθνικές
EURO

12:06 - 20.11.2023

Ο «ιός της FIFA» έχει κάνει τις ομάδες να παρακαλάνε να μην αγωνίζονται τα αστέρια τους με τις εθνικές

Οι ομάδες κάνουν τον... σταυρό τους κάθε φορά που οι παίκτες φεύγουν για τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες. Οι τραυματισμοί έχουν «ρημάξει» τους συλλόγους.

Αυτό ουσιαστικά είναι μια ημερήσια αποζημίωση της τάξεως των 20.548 ευρώ με μέγιστο όριο τις 365 ημέρες, που σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα θα λάβει ένα ποσό περίπου 3.082.200 ευρώ εάν ο Γκάβι μείνει τελικά εκτός για έξι μήνες. Αν ο Ισπανός μέσος απουσιάσει για οκτώ μήνες, τότε ο ισπανικός σύλλογος θα γεμίσει τα ταμεία του με το συνολικό ποσό των 4.315.080 ευρώ.

🔴Baladeros LIVE: Φάκελος στόπερ στον Ολυμπιακό, Αλμέιδα α λα Μπάγεβιτς και η ημερομηνία του ντέρμπι

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο