Ο «ιός της FIFA» έχει κάνει τις ομάδες να παρακαλάνε να μην αγωνίζονται τα αστέρια τους με τις εθνικές

Γκάβι & Βινίσιους

i

PrtScr

Ο «ιός της FIFA» έχει κάνει τις ομάδες να παρακαλάνε να μην αγωνίζονται τα αστέρια τους με τις εθνικές

Κώστας Τόπας 12:06 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 20.11.2023

Οι ομάδες κάνουν τον... σταυρό τους κάθε φορά που οι παίκτες φεύγουν για τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες. Οι τραυματισμοί έχουν «ρημάξει» τους συλλόγους.

H διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων είναι μια πραγματική καταστροφή για τους παίκτες και τους συλλόγους τους. Οι ομάδες βλέπουν πώς μένουν χωρίς τα αστέρια τους για πολλούς μήνες, όπως πρόσφατα η Μπαρτσελόνα με τον Γκάβι, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα με τη Γεωργία και τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού κι εξάμηνη απουσία από το γήπεδο.

Η περίπτωση όμως του Γκάβι δεν είναι η μοναδική. Οι Βινίσιους, Έρλινγκ Χάαλαντ, Εντουάρντο Καμαβινγκά, Ουόρεν Ζαΐρ-Έμερυ, Αντρέ Ονάνα, Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, Αλεσάντρο Μπαστόνι και Μαρκ Τερ Στέγκεν υπέστησαν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων τους με τις εθνικές τους ομάδες.

Και το χειρότερο από όλα... αυτό το διεθνές διάλειμμα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης, διεξάγονται 14 διεθνείς αγώνες, με ομάδες όπως η Αγγλία, η Κροατία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Γαλλία να αγωνίζονται στην προκριματική φάση για το Euro. Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που συνεχίζουν με σταυρωμένα τα δάχτυλά τους να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι η τύχη θα πέσει με το μέρος τους και ότι δεν θα τραυματιστούν άλλοι παίκτες τους σε αυτές τις δύο ημέρες μέχρι να τελειώσουν τα προκριματικά.

Ένα άλλο από τα αστέρια του ποδοσφαίρου που θα μείνει εκτός για αρκετούς μήνες λόγω τραυματισμού κατά την περιόδου αυτής της διεθνούς διακοπής είναι ο Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Ρεάλ, τραυματίστηκε με την εθνική του ομάδα στην αναμέτρηση με την Κολομβία και θα χρειαστεί να μείνει στα «πιτς» για τουλάχιστον 2,5 μήνες.

Μία ακόμη περίπτωση τραυματισμού είναι κι αυτή του Εντουάρντο Καμαβινγκά. Ο νεαρός μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ρήξη του έξω πλάγιου συνδέσμου στο δεξί γόνατο κατά τη διάρκεια προπόνησης με την εθνική Γαλλίας κι έτσι θα αναγκαστεί να επιστρέψει στα γήπεδα από το 2024. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπορεί να μην τραυματίστηκε αλλά φυγαδεύτηκε από το γήπεδο στη Σιέρα Λεόνε για να μην τον λιντσάρουν οι ντόπιοι. Ο Αντρέ Ονάνα επιστρέφει τραυματίας από φιλικό του Καμερούν με τον Άγιο Μαυρίκιο. Ο Σον χτύπησε σε αγώνα της Νότιας Κορέας με τη Σιγκαπούρη. Και ο Μάρκους Ράσφορντ στο Αγγλία-Μάλτα.

Επιπλέον ο τραυματισμός του κορυφαίου αστέρα της Premier League, Έρλινγκ Χάαλαντ ξεχωρίζει πάνω από τους υπόλοιπους. 

Ο επιθετικός της Σίτι αποχώρησε από την ομάδα της Νορβηγίας μετά από ζημιά στον αστράγαλό του την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα με τις Νήσους Φερόε. Φαίνεται ότι ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός, αλλά αποφασίστηκε να εγκαταλείψει την εθνική του ομάδα για εξετάσεις στο Μάντσεστερ. 

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έχουν μια πολύ σημαντική μονομαχία με τη Λίβερπουλ αυτό το Σάββατο (25/11, 14:30) και σταυρώνουν τα δάχτυλά τους, ώστε ο «Cyborg» να καταφέρει να αγωνιστεί...

🔴Baladeros LIVE: Φάκελος στόπερ στον Ολυμπιακό, Αλμέιδα α λα Μπάγεβιτς και η ημερομηνία του ντέρμπι

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο