Γκαλτιέ για ρατσιστικές πεποιθήσεις: «Δεν δέχομαι να λερώνουν έτσι το όνομα μου»

Μέσι - Γκαλτιέ

i

Κριστόφ Γκαλτιέ & Λιονέλ Μέσι/©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Γκαλτιέ για ρατσιστικές πεποιθήσεις: «Δεν δέχομαι να λερώνουν έτσι το όνομα μου»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:45 - 14.04.2023

Θέση για τις καταγγελίες γύρω από τον ίδιο πήρε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, τονίζοντας πως δεν δέχεται να «λερώνουν» έτσι το όνομα του

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες του αθλητικού διευθυντή της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην συνεργάτης του, Κρίστοφ Γκαλτιέ είχε ρατσιστικές πεποιθήσεις. Ο ντόρος που προκλήθηκε ήταν αρκετά μεγάλος, με αποτέλεσμα αρκετοί να ζητούν ακόμα και την απομάκρυνση του από τη γαλλική ομάδα.

Ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν θέλησε να πάρει θέση για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα και το έκανε μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας πως δεν δέχεται το όνομα του να «λερώνεται» με τέτοιου είδους κατηγορίες.

«Όπως πολλοί από εσάς, είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα σχόλια που ήρθαν. Με επηρέασαν βαθιά. Ήμουν παιδί από μια παραγκούπολη, μεγάλωσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Οι αξίες που υποστηρίζω είναι να μοιράζομαι και να σεβόμαστε τους άλλους. Όλη μου η ζωή ως άντρας, ως ποδοσφαιριστής ή ως προπονητής υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να μοιράζομαι, να σέβομαι τους άλλους.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το όνομά μου και αυτό της οικογένειάς μου λερώνονται με αυτόν τον τρόπο, γι' αυτό υπέβαλα μια καταγγελία και έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Για να λειτουργήσει ήρεμα, δεν θα απαντήσω άλλες ερωτήσεις για το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκαλτιέ.