Αθωώθηκε ο Γκιγκς για τις κατηγορίες κακοποίησης της πρώην συντρόφου του (vid)

Ράιαν Γκιγκς

i

PrtScr

Αθωώθηκε ο Γκιγκς για τις κατηγορίες κακοποίησης της πρώην συντρόφου του (vid)

Κώστας Τόπας 13:09 - 18.07.2023

Το Δικαστήριο έκρινε αθώο τον Ράιαν Γκιγκς για τη φερόμενη επίθεση εις βάρος της πρώην συντρόφου του.

Ο 49χρονος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δικάστηκε κατηγορούμενος για χειριστική συμπεριφορά και επίθεση στην πρώην σύντροφό του, Κέιτ Γκρέβιλ και τη μικρότερη αδελφή της Έμμα. Η υπόθεση εναντίον του Γκιγκς απορρίφθηκε και η δικαστής, Χίλαρι Μάνλεϊ, ανακοίνωσε πως ο παλαίμαχος μέσος είναι αθώος για τις τρεις κατηγορίες που σχετίζονται με την υποτιθέμενη συμπεριφορά του προς την Κέιτ Γκρέβιλ.

Ο Γκιγκς κατηγορήθηκε πως συμπεριφερόταν χειριστικά απέναντι στην πρώην σύζυγό του, από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2020. Οπως επίσης και για επίθεση κατά της 36χρονης, προκαλώντας της σωματικές βλάβες και για επίθεση κατά της μικρότερης αδελφής της, Έμμα Γκρέβιλ, στο σπίτι του στο Worsley (περιοχή του Μάντσεστερ), την 1η Νοεμβρίου 2020.

Ωστόσο, η δικαστής τερμάτισε τη διαδικασία αφού άκουσε ότι η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος απέσυρε τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια μιας προανάκρισης στο Δικαστήριο του Στέμματος του Μάντσεστερ το πρωί της Τρίτης. Ο Γκιγκς, από την πλευρά του, δήλωσε αθώος για ελεγκτική ή καταναγκαστική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια τριών ετών προς την πρώην κοπέλα του, Κέιτ Γκρέβιλ, και αρνήθηκε επίσης ότι επιτέθηκε στην ίδια και την αδερφή της, Έμμα, κατά τη διάρκεια καυγά στο σπίτι του.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής δεν παρευρέθηκε στην ακρόαση το πρωί της Τρίτης (19/07), αλλά ο δικηγόρος του, Κρις Ντό είπε: «Ο κ. Γκιγκς είναι βαθιά ανακουφισμένος που η δίωξη έφτασε επιτέλους στο τέλος της μετά από σχεδόν τρία χρόνια κατά τα οποία αγωνιζόταν για να καθαρίσει το όνομά του. Ήταν πάντα αθώος για αυτές τις κατηγορίες, έχουν ειπωθεί πάρα πολλά ψέματα για αυτόν στο δικαστήριο. Τώρα κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες και στο εξής θα ήθελε να ξαναχτίσει τη ζωή και την καριέρα του ως αθώος άνθρωπος».

Ένας από τους πιο διακεκριμένους παίκτες του ποδοσφαίρου, ο Γκιγκς κέρδισε 13 φορές τον τίτλο της Premier League, δύο Champions League και τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αποχώρησε από προπονητής της Ουαλίας τον Ιούνιο του 2022. Από τότε που τελείωσε η καριέρα του ο Γκιγκς έχει δημιουργήσει αλυσίδα επιχειρήσεων, δίπλα στον πρώην συμπαίκτη του, Γκάρι Νέβιλ. Οι επενδύσεις τους περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και τον σύλλογο της Σάλφορντ Σίτι που αγωνίζεται στη League Two.