Ο απίθανος Γκιρασί πέτυχε χατ-τρικ και κατέρριψε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ της Bundesliga

Σερού Γκιρασί

i

©Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Ο απίθανος Γκιρασί πέτυχε χατ-τρικ και κατέρριψε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ της Bundesliga

Κώστας Τσιακλής 23:00 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 07.10.2023

Ο Σερού Γκιρασί πέτυχε χατ-τρικ στον αγώνα της Στουτγκάρδης κόντρα στη Βόλφσμπουργκ και κατέρριψε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ της Bundesliga.

Η Στουτγκάρδη πραγματοποιεί ένα απίστευτο ξεκίνημα στη Bundesliga και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία έχει ο Σερού Γκιρασί που έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η Στουτγκάρδη λοιπόν βρέθηκε να χάνει το απόγευμα του Σαββάτου (07/10) από τη Βόλφσμπουργκ με 0-1 χάρη σε τέρμα του Γιάνικ Γκέρχαρντ. Ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα της ομάδας και του αγώνα ήταν ο συνήθης ύποπτος, Σερού Γκιρασί, που πέτυχε χατ-τρικ και ανέβασε την Στουγκάρδη ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας (με ματς περισσότερο από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν).

Ο Γάλλος επιθετικός έχει δικαιολογήσει και με το παραπάνω τα εννέα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για τη μόνιμη μεταγραφή τον περασμένο Ιούλιο αφού είναι ο πρώτος σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος αλλά και της Ευρώπης, έχοντας περισσότερα τέρματα και από τους Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου) και Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι). Ο Γκιρασί λοιπόν μετράει ήδη 13 γκολ και έχει πετύχει περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο στα πρώτα επτά παιχνίδια της χρονιάς στη Bundesliga! Οι αμέσως επόμενοι στη σχετική λίστα σταμάτησαν στα 11 τέρματα.

Ακόμα ένα άκρως εντυπωσιακό στατιστικό είναι ότι ο 27χρονος απέχει μόλις τρία γκολ από το να ισοφαρίσει τους πρώτους σκόρερ της περσινής σεζόν. Συγκεκριμένα οι Νίκλας Φούλκρουγκ και Κρίστοφερ Ενκουνκού είχαν «μοιραστεί» το χρυσό παπούτσι με 16 τέρματα. 

Νίκες για Ντόρτμουντ και Στουτγκάρδη - Ισοπαλία για τη Λειψία
BUNDESLIGA

18:31 - 07.10.2023

Νίκες για Ντόρτμουντ και Στουτγκάρδη - Ισοπαλία για τη Λειψία

Η Ντόρτμουντ επικράτησε της Ουνιόν Βερολίνου με 4-2, για την 7η αγωνιστική της Bundesliga. Την ίδια ώρα μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Στουτγκάρδη, η οποία νίκησε με 3-1 τη Βόλφσμπουργκ, ενώ η Λειψία έμεινε στην ισοπαλία με τη Μπόχουμ (0-0).

Τέλος αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ολόκληρη την περσινή σεζόν ο Γκιρασί πέτυχε 14 τέρματα, όσα ακριβώς έχει ήδη φέτος αν προσθέσει και το γκολ που πέτυχε στο κύπελλο, στη νίκη με 0-4 επί της Μπαλίνγκεν. Αυτό που μένει να δούμε είναι το που θα σταματήσει ο Γάλλος φορ που έχει τραβήξει τα βλέμματα με τις εντυπωσιακές του επιδόσεις.