Γκουαρδιόλα: «Αμα ξοδεύαμε όσα η Τσέλσι θα με σκοτώνατε» (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Γκουαρδιόλα: «Αμα ξοδεύαμε όσα η Τσέλσι θα με σκοτώνατε» (vid)

Κώστας Τόπας 08:57 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 19.08.2023

Σε συνέντευξη Τύπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα συζήτησε τα πολλά έξοδα της Τσέλσι στη μεταγραφική περίοδο. Ο Ισπανός πιστεύει ότι θα «σκοτωνόταν» αν είχε επενδύσει τόσα πολλά με τους Πολίτες την ίδια περίοδο.

Ρεκόρ στο μεταγραφικό παζάρι σπάει η Τσέλσι. Από το καλοκαίρι του 2022 και την εξαγορά του λονδρέζικου συλλόγου από τον Αμερικανό επιχειρηματία Τοντ Μπόελι, οι «μπλε» ξόδεψαν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Σε συνέντευξη Τύπου αυτή την Παρασκευή (18/08), ο Πεπ Γκουαρδιόλα εκτίμησε ότι αυτός και η Μάντσεστερ Σίτι θα είχαν «σκοτωθεί» αν οι Πολίτες είχαν πετύχει το ίδιο πράγμα την ίδια περίοδο.

Από το 2008, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται υπό τη σημαία των Εμιράτων, κάτι που επέτρεψε στον σύλλογο να ενισχυθεί σημαντικά. 

«Είναι πιο εύκολο για την Τσέλσι παρά για εμάς. Δεν θα μπορούσα να κάτσω εδώ αν είχαμε ξοδέψει όσα ξόδεψε η Τσέλσι στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους. Θα με σκοτώνατε», τόνισε χαριτολογώντας ο Γκουαρδιόλα. «Θα μας έλεγχαν όσο δεν μπορείς να φανταστείς», κατέληξε ο Ισπανός.

Παρών στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι από το 2016, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε χρόνο να διαμορφώσει την ομάδα του, με περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ να έχει επενδύσει έκτοτε. «Και το άλλο πράγμα που μου αρέσει είναι όταν λένε ότι μια ομάδα αγοράζει τον τάδε παίκτη. Για την Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα που αγοράζει παίκτες. Δεν ήξερα ότι είχα πολλά λεφτά στην τσέπη μου να αγοράσω όλους αυτούς τους παίκτες», επαναδιατύπωσε ο Ισπανός τεχνικός.

«Πληρώνουμε για αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό»

Στη συνέχεια, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε σε πολλά παραδείγματα όπου η Μάντσεστερ Σίτι έχασε τη μάχη, μη θέλοντας να επενδύσει το ζητούμενο τίμημα, όπως συνέβη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Χάρι Μαγκουάιρ το 2019. «Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε αυτό που κάναμε πάντα. Πληρώνουμε ό,τι νομίζουμε είναι δίκαιο. Διαφορετικά, έχουμε την ακαδημία», είπε ο Γκουαρδιόλα.

«Δεν επικρίνω την Τσέλσι ούτε ένα δευτερόλεπτο. Λέω ότι αν το κάνουμε, είμαστε νεκροί», πρόσθεσε ο Γκουαρδιόλα. Κάθε σύλλογος στον κόσμο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Έχω θαυμασμό για τον Τοντ Μπόελι. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Αν θέλουν να ξοδέψουν, δεν ξέρω, για περισσότερα από 900 εκατομμύρια ευρώ, μπορούν να το κάνουν. Η επιχείρηση είναι επιχείρηση. Πουλάνε πολύ αυτή τη σεζόν, άρα μπορούν να το κάνουν», κατέληξε ο Ισπανός τεχνικός των Πολιτών.