Προπονητής της χρονιάς στην Premier League ο Πεπ Γκουαρδιόλα

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© Intime

Προπονητής της χρονιάς στην Premier League ο Πεπ Γκουαρδιόλα

Sportal newsroom 10:07 - 31.05.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανακηρύχθηκε προπονητής της σεζόν 2022-23 στην Premier League, όπως έκανε γνωστό η επίσημη σελίδα του πρωταθλήματος.

Η χρονιά τελείωσε στην Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι πρωταθλήτρια για τρίτη σερί σεζόν και για ένατη φορά στην ιστορία της. Ως αποτέλεσμα αυτού ο τεχνικός των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς για τέταρτη φορά στην καριέρα του στην Αγγλία. 

Αυτό ήταν το πέμπτο πρωτάθλημα του Ισπανού με την ομάδα του Μάντσεστερ. Ενώ έχει κατακτήσει τέσσερα Carabao Cup και ένα FA Cup στα εφτά χρόνια που βρίσκεται στους «πολίτες». Τη φετινή σεζόν μάλιστα βρίσκεται κοντά σε ένα ιστορικό ντρεμπλ. Εκτός από την κατάκτηση της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι είναι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (3/6), όπου θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και στον τελικό του Champions League που θα βρει απέναντί της την Ίντερ στις 10 Ιουνίου. 

Σε περίπτωση που το καταφέρει θα είναι η δεύτερη ομάδα που στην Αγγλία που θα κάνει κάτι τέτοιο. Η πρώτη ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τη σεζόν 1998-99.

Στη λίστα των υποψηφίων για τον καλύτερο προπονητή επίσης ήταν ο Μάρκο Σίλβα (Φούλαμ), ο Έντι Χάου (Νιούκαστλ), ο Μικέλ Αρτέτα (Άρσεναλ), ο Ουνάι Έμερι (Άστον Βίλα) και ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι (Μπράιτον).