Ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε τον πιο δύσκολο του αντίπαλο, ποιον θεωρεί τον κορυφαίο προπονητή και με ποιον κόουτς θα ήθελε να παίξει γκολφ! (vids)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©printscreen

Ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε τον πιο δύσκολο του αντίπαλο, ποιον θεωρεί τον κορυφαίο προπονητή και με ποιον κόουτς θα ήθελε να παίξει γκολφ! (vids)

Κώστας Τσιακλής 11:36 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 08.12.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απάντησε σε μερικές ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερωτήσεις αποκαλύπτοντας πράγματα που μπορεί να απασχολούν όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, απάντησε σε μερικές ερωτήσεις κοινού στον δημοσιογράφο του Sky Sports, Άνταμ Σμιθ. Μεταξύ άλλων ο Καταλανός αποκάλυψε τον πιο δύσκολο του αντίπαλο, τον κορυφαίο προπονητή κατά την άποψη του και με ποιον άλλο κόουτς θα ήθελε να παίξει γκολφ.

Αρχικά o Γκουαρδιόλα ονόμασε και εξήγησε γιατί ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει: «Ο πρώτος λόγος για τον οποίο ο Κλοπ είναι ο πιο δύσκολος μου αντίπαλος είναι επειδή έχουμε αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον 1.000 εκατομμύρια φορές. Δεύτερο, γιατί με έχει κερδίσει πολλές φορές και αυτό ήταν πάντα μια πρόκληση, να τον αντιμετωπίζω ξανά και ξανά και ξανά. Άρα, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον τουλάχιστον, από τη δική μου πλευρά, τον σέβομαι πολύ.

Φυσικά, έχουμε λογομαχίες και δεν μου αρέσει να με νικάνε, αλλά ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου εξαιτίας των πολλών φορών (που έχουμε αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλο) και της ευχαρίστησης που νιώθεις όταν τον νικάς γιατί ξέρεις πόσο δύσκολο είναι».

Στη συνέχεια ο Γκουαρδιόλα είπε πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών, με τους Γιόχαν Κρόιφ και Αρίγκο Σάτσι να τον ακολουθούν: «Ο Σερ Άλεξ είναι το Ν.1 για τον αριθμό των τίτλων που κέρδισε, την αλλαγή και τη συνέπεια. Θα έλεγα, κλείνω μετά στον Γιόχαν Κρόιφ και τον Αρίγκο Σάτσι. Δεν είναι μόνο η τακτική τους, είναι η επιρροή. Ο Σάτσι δεν κέρδισε τίτλους όπως ο Σερ Άλεξ, αλλά άλλαξε γενιές προπονητών και παικτών. Ο Κρόιφ άλλαξε δύο συλλόγους: τον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα. Στην Μπαρτσελόνα, είπαμε, "Πού πάμε;" και είπε, "Εντάξει, παιδιά, θα πάμε έτσι". Πρέπει να έχεις τεράστια προσωπικότητα και πίστη για να το κάνεις αυτό. Για μένα είναι οι καλύτεροι».

Τέλος ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε ότι θα ήθελε να παίξει γκολφ με τον Σαμ Άλαρνταϊς: «Θα ήθελα να παίξω γκολφ με τον Sam Allardyce. Τον αγαπώ. Είναι ένας σωστός, παλιός μάνατζερ, όπως ο Νιλ Γουόρνοκ. Ίσως [θα παίξουμε γκολφ] μια μέρα»!